Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Και επίσημα το Kodiaq RS των 240 ίππων

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Και επίσημα το Kodiaq RS των 240 ίππων

ΝΕΑ

Skoda: Και επίσημα το Kodiaq RS των 240 ίππων

ΝΕΑ

Η Skoda αποκάλυψε και επίσημα το Kodiaq RS, το ισχυρότερο diesel μοντέλο που έχει παρουσιάσει ποτέ η τσέχικη εταιρία χάρη στον δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα με τα δύο turbo και των απόδοση των 240 ίππων. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι 240 ίπποι του biturbo disesel κινητήρα είναι σίγουρα πολλοί, η ροπή ωστόσο των 51 κιλών είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Σύμφωνα με την Skoda αυτά επαρκούν για 0-100 σε επτά δευτερόλεπτα και τελική που ανέρχεται στα 220 χλ./ώρα. Η μέγιστη ροπή μάλιστα παραμένει σταθερή μεταξύ 1.750 και 2.500 σ.α.λ. Η δύναμη φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω 7τάχυτου DSG κιβωτίου, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό του Kodiaq RS περιλαμβάνεται και το Dynamic Chassis Control (DCC), το οποίο ρυθμίζει ηλεκτρονικά την σκληρότητα των ελατηρίων αλλά και τις αποσβέσεις των αμορτισέρ.

skoda_kodiaq_rs_paris_640-6

Το DCC προσφέρει επίσης έξι διαφορετικά προγράμματα στον οδηγό -Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual and Snow- για κάθε χρήση και τερέν, επηρεάζοντας και τη λειτουργία του μοτέρ και του κιβωτίου. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο πρόγραμμα Eco ο κινητήρας απεμπλέκεται στο άφημα του γκαζιού για ακόμη πιο οικονομική λειτουργία.

Advertisement
Advertisement

skoda_kodiaq_rs_paris_640-7

Πολλά είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν το Kodiaq RS από τα υπόλοιπα μέλη της SUV οικογενείας της Skoda. Ο δυναμισμός του ισχυρότερου μέχρι στιγμής Kodiaq τονίζεται από τους νέους προφυλακτήρες, εμπρός και πίσω, τα LED φωτιστικά σώματα και την μαύρη γυαλιστερή βαφή, την οποία η τσέχικη εταιρία έχει χρησιμοποιήσει σε καίρια σημεία, όπως είναι η εμπρός γρίλια, τα πλαίσια των παραθύρων, οι καθρέπτες και το ενδιάμεσο τμήμα του προφυλακτήρα. Ντεμπούτο για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda κάνει το νέο “vRS” σήμα, αλλά και οι νέες αλουμινένιες ζάντες, για πρώτη φορά στάνταρ στην διάσταση των 20 ιντσών.

skoda_kodiaq_rs_paris_640

Advertisement

Στο εσωτερικό του Kodiaq RS οι αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτή την έκδοση το κάνουν να ξεχωρίζει αμέσως. Τα sport καθίσματα με το μεγάλο logo “vRS” είναι επενδυμένα με Alcantara, με μοντέρνα σχεδίαση για τα προσκέφαλα και κόκκινη κλωστή για τις ραφές, που κάνει παράλληλα την εμφάνισή της στη κεντρική κονσόλα, στις πόρτες αλλά και στο ανάλογα επενδυμένο τιμόνι, όπου βλέπουμε επίσης το διάσημο πλέον logo ¨vRS¨.

skoda_kodiaq_rs_paris_640-3

Advertisement

Στο στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου ανήκει επίσης και το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα που φέρει και μνήμη για τις ρυθμίσεις, αλλά και τα φιμέ παράθυρα που προσφέρουν την απαιτούμενη διακριτικότητα, όπως και το σύστημα πληροφόρησης-ψυχαγωγίας Bolero. Γενικά ο εξοπλισμός του κορυφαίου SUV της Skoda φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα που φτάνουν ακόμη πιο ψηλά αν προσθέσει κανείς και τα έξτρα στοιχεία.

skoda_kodiaq_rs_paris_640-2

Παράλληλα στο ταμπλό βλέπουμε νέες επιφάνειες με ανθρακονημάτινο look που προσδίδουν έναν ιδιαίτερο δυναμισμό, όπως και τα μεταλλικά πεντάλ που συμπληρώνουν την εικόνα. Πολύ προσεγμένα παρουσιάζονται και τα “ανθρακονημάτινα” γραφικά του “πίνακα οργάνων”, της μεγάλης TFT οθόνης που έχει αναλάβει αυτό το ρόλο, την οποία η Skoda αποκαλεί “εικονικό cockpit”. Στο Kodiaq RS έχει και μία αποκλειστική παρουσίαση των ενδείξεων, όπου το στροφόμετρο και η ταχύτητα κίνησης παρουσιάζονται μαζί στο κέντρο της οθόνης, για να μπορεί να τα διαβάζει ο οδηγός με μία γρήγορη ματιά, όταν κινείται με ανάλογο ρυθμό. Με αυτή την επιλογή, άλλες πληροφορίες, όπως ο επιλεγμένος ραδιοφωνικός σταθμός και οι οδηγίες ου συστήματος πλοήγησης παρουσιάζονται μικρότερες από ότι συνήθως.

Advertisement

KODIAQ_RS_Paris_30

To Kodiaq RS αγγίζει σε μήκος τα 4,70 μ. παρά ένα χιλιοστό, το πλάτος χωρίς τους καθρέπτες ανέρχεται στα 1.882 χλστ., ενώ το ύψος μαζί με τις ράγες της οροφής φτάνει τα 1.685 χλστ., με το μεταξόνιο να σταματά στα 2,79 μ. Το μικτό βάρος του Kodiaq RS, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού του αγγίζει τα 1.880 κιλά.

skoda_kodiaq_rs_paris_640-5

Η απόσταση από το έδαφος, του δυναμικού SUV της Skoda, βρίσκεται στα 196 χλστ. και αυτό σημαίνει ότι, παρά τον σαφή προσανατολισμό του για το ασφάλτινο τερέν, ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσετε ούτε κατά την κίνησή σας σε σχετικά στρωτούς χωματόδρομους. Το μεγάλο μήκος του Kodiaq προσφέρει και έναν αντίστοιχα μεγάλο χώρο αποσκευών ο οποίος αγγίζει τα 600 λίτρα στην 5θέσια διάταξη ή στα 231 στην διάταξη με τις επτά θέσεις.