Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Fabia επιτέλους με 1.0 TSI

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Fabia επιτέλους με 1.0 TSI

ΝΕΑ

Skoda Fabia επιτέλους με 1.0 TSI

ΝΕΑ

Ο 1000άρης turbo 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης του Group Volkswagen, θα τοποθετηθεί πλέον και στο Fabia με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για το νέο supermini της Skoda. Αναβάθμιση λοιπόν σε επιδόσεις, με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης αλλά και των ρύπων CO2.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του παλιού 1.2, ο οποίος και θόρυβο έκανε και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις αυστηρότερες νόρμες ρύπων της εποχής. Το νέο μοτέρ του λίτρου θα αποδίδει 95 ή 110 ίππους ανάλογα με την έκδοση, ενώ η ροπή του ανέρχεται στα 16,5 και 20,5 kgm αντίστοιχα.

Ο νέος κινητήρας TSI του ενός λίτρου της Volkswagen, θα συνδυάζεται στο Fabia είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, είτε με ένα 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, το γνωστό σε όλους DSG.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η εταιρία έκανε λόγο και για κάποιες προσθήκες συνδεσιμότητας στο εσωτερικό του μικρού Skoda. Έτσι όποιος το επιθυμεί, μπορεί να παραγγείλει το Skoda Connect Services, που περιλαμβάνει τα Infotainment Online και Care Connect. Επιπρόσθετα, το Skoda Fabia 1.0 TSI δύναται να φορά και το ηλεκτρονικό διαφορικό XDS+, επίσης γνωστό από άλλα μοντέλα του γερμανικού ομίλου.