Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Αύξηση πωλήσεων τους 9 μήνες του 2019

Ελλάδα 23:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Αύξηση πωλήσεων τους 9 μήνες του 2019

ΝΕΑ

Skoda: Αύξηση πωλήσεων τους 9 μήνες του 2019

ΝΕΑ

Η Skoda συνεχίζει στο δρόμο της εμπορικής επιτυχίας. Από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο, ο κατασκευαστής αύξησε τα έσοδα από τις πωλήσεις κατά 17,6%, στα 14,8 δις ευρώ, παράλληλα και την αξία της εταιρείας από καταβολής της παρακαλώ…

Advertisement
Advertisement

 

Τα λειτουργικά κέρδη παραμένουν επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο, αφού αυξήθηκαν κατά 8,5% στα 1,17 δις ευρώ την ίδια περίοδο, κάτι που είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της μάρκας (τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2017: 1,20 δις ευρώ). Η Skoda παρέδωσε 913.700 οχήματα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά 2,7%, κυρίως λόγω της τρέχουσας εξέλιξης της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτων στο σύνολό της. Στις άλλες αγορές, η εταιρία αύξησε τις συνολικές παραδόσεις της κατά 4,4% ετησίως σε 719.300 οχήματα (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018: 688.900 αυτοκίνητα). Τα Kodiaq και Karoq ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά. Τα έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν στα 14,8 δις ευρώ την ίδια περίοδο. Η αξία αυτή είναι κατά 17,6% υψηλότερη σε σχέση με τα τρία πρώτα τρίμηνα του περασμένου έτους (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018: 12,6 δις ευρώ) θέτοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του κατασκευαστή αυτοκινήτων για 124 χρόνια.

Ο Klaus-Dieter Schürmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Skoda για τα Οικονομικά και την Πληροφορική, τονίζει: “Παρά τα ταραχώδη ύδατα παγκοσμίως, η εταιρία παραμένει σταθερή στην πορεία της. Η κατάσταση είναι δύσκολη σε πολλές αγορές. Ωστόσο, μπορέσαμε να αυξήσουμε το λειτουργικό μας κέρδος τα τρία πρώτα τρίμηνα. Οι αρνητικές επιδράσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και το υψηλότερο κόστος εκ των προτέρων για τα νέα προϊόντα αντισταθμίστηκαν μέσω της εντατικής διαχείρισης του κόστους και της ενεργητικής διαχείρισης των πωλήσεων με βελτιώσεις των τιμών και του μείγματος, καθώς και αύξηση του όγκου πωλήσεων, εκτός Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Τον Σεπτέμβριο η Skoda παρουσίασε αρκετά νέα μοντέλα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου (IAA) στη Φρανκφούρτη, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων εκδόσεων Monte Carlo των Scala και Kamiq. Το τελευταίο ολοκληρώνει την επιτυχημένη γκάμα των SUV στην Ευρώπη παράλληλα με τα μεγαλύτερα Kodiaq και Karoq, στοχεύοντας να δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις της φίρμας, αυτή τη φορά στην ολοένα ανερχόμενη κατηγορία των B-SUV.