Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σκιά του Trump στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σκιά του Trump στην αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Η σκιά του Trump στην αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Ήρθε και επέφερε την αναστάτωση στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Οι άμεσες συνέπειες από την εκλογή Trump.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον ηχηρό αντίκτυπο από την εκλογή έκπληξη του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο τρόμος καταρχήν των κραταιών Γερμανών στο χώρο πως το διεθνές εμπόριο θα δεχθεί κλυδωνισμούς.

Δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά τον θρίαμβο του Trump οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών των Η.Π.Α εμφάνισαν σημαντική πτώση. Για του λόγου το αληθές ο κολοσσός GM απώλεσε 3,5% της δύναμης του, το ίδιο ποσοστό απωλειών σημείωσε και η Ford.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη η Fiat είχε πτώση 4%, για να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες από την Ευρώπη ή την Ιαπωνία. Ιδιαίτερη αίσθηση στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο Trump, επιθυμεί διακαώς να τερματίσει την οποιαδήποτε παραγωγή στο Μεξικό. Όσα αυτοκίνητα φτιάχνονται εκεί και εισάγονται στις ΗΠΑ, φορολογούνται παρακαλώ με φόρο 35%, κάτι σαν χαράτσι δηλαδή.

Δεν έφταναν αυτά, προσθέστε και τις δυσμενείς προβλέψεις της Toyota για μείωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους κατά 60.000 αυτοκίνητα, προκειμένου να έχετε την ανησυχητική εικόνα που επικρατεί στην αυτοκινητοβιομηχανία στην εποχή Trump.

 

Advertisement