Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σκέψεις της BMW και για τρίθυρη Χ4

Ελλάδα 22:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκέψεις της BMW και για τρίθυρη Χ4

ΝΕΑ

Σκέψεις της BMW και για τρίθυρη Χ4

ΝΕΑ

Με τις κοινές πλατφόρμες, το κόστος εξέλιξης και παραγωγής των αυτοκινήτων έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό. Έτσι λοιπόν βλέπουμε εταιρείες όπως η BMW να παρουσιάζουν διαρκώς νέα μοντέλα, με τα οποία γεμίζουν τα όποια «κενά» υπάρχουν στη γκάμα τους.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο μήνα οι Βαυαροί απεκάλυψαν στη Σαγκάη την πρωτότυπη X4, η οποία έχει coupe σιλουέτα και πιο δυναμικό χαρακτήρα από τη Χ3. Ως γνωστόν, το μοντέλο παραγωγής του μεσαίου SAC (Sports Activity Coupe) θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2014 στο Ντιτρόιτ. Λίγους μήνες αργότερα θα αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα αυτοκίνητα από τη γραμμή παραγωγή του Σπάρτανμπουργκ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Ο γνωστός γραφίστας Theophilus Chin θεωρεί ότι η μελλοντική δημιουργία και τρίθυρου αμαξώματος της Χ4 συγκεντρώνει πιθανότητες και μοιράστηκε μαζί μας την έμπνευσή του. Η απουσία πίσω θυρών κάνει τη συγκεκριμένη Χ4 πιο sport, της αφαιρεί όμως μέρος της πρακτικότητάς της.

Αν γίνει πραγματικότητα η σκέψη για 3θυρη εκδοχή του γερμανικού οχήματος ελεύθερου χρόνου, ως πιθανοί κινητήρες προβάλλουν οι γνώριμοι, τεσσάρων και έξι κυλίνδρων, οι οποίοι θα προέρχονται από τη γκάμα της Χ3. Την Χ4 αναμένεται να δούμε στην έκδοση 28i με το 2λιτρο κινητήρα των 245 PS και τη Χ4 35i, η οποία εξοπλίζεται με τον 6κύλινδρο σε σειρά – χωρητικότητας 3 lt. – που αποδίδει 306 PS.

Advertisement
Advertisement

Θα υπάρχουν βέβαια για την Ευρώπη και οι diesel εκδόσεις, όπως η Χ4 20d με 184 PS και η Χ4 30d με τον 3λιτρο 6κύλινδρο των 258 PS. Αργότερα θα λανσαριστεί και η κορυφαία Χ4 Μ, με τον ίδιο κινητήρα που θα έχουν οι νέες Μ3 και Μ4. Πρόκειται για έναν 6κύλινδρο twin-turbo, χωρητικότητας 3 lt και απόδοσης κοντά στα 450 PS. Με αυτή την έκδοση η BMW σκοπεύει να αντιπαρατεθεί με την αναμενόμενη Porsche Macan.

[nggallery id=2508]