Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο σύστημα ασφαλείας από Nissan

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο σύστημα ασφαλείας από Nissan

ΝΕΑ

Νέο σύστημα ασφαλείας από Nissan

ΝΕΑ

Το νέο Note είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που εφοδιάζεται με το πρωτοποριακό σύστημα ασφαλείας “Safety Shield”. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω βοήθημα προσφέρει στον οδηγό ένα πακέτο λειτουργιών και συστημάτων όπως, η προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), η λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας  (Lane Departure Warning), καθώς  και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System). Ας τα δούμε αναλυτικά…

Blind Spot Warning
Αν ένα όχημα ανιχνευτεί στο «νεκρό σημείο» στο πίσω μέρος του νέου Note, μια ενδεικτική λυχνία ανάβει στον  καθρέπτη προκειμένου να προειδοποιήσει τον οδηγό. Επιπλέον, αν ο οδηγός επιχειρεί να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας  και το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα στην περιοχή κινδύνου, αναβοσβήνει η ενδεικτική λυχνία σε συνδυασμό και με ηχητική ειδοποίηση.

Lane Departure Warning
Ένα προηγμένο υπολογιστικό σύστημα, ενημερώνει τον οδηγό ότι το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της πορείας του σε περίπτωση που έχει αποσπαστεί η προσοχή του, ακόμα και στην περίπτωση της αχνής οδικής σήμανσης στο οδόστρωμα.

Advertisement
Advertisement

Moving Object Detection System
Δίνει ηχητικό και οπτικό “συναγερμό” αν κάποιος ή κάτι κινείται πίσω από το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, αν ένα παιδί βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Οι εικόνες από την κάμερα εμφανίζονται στην 5,8 ιντσών οθόνη του Nissan Connect.
[nggallery id=2845]
Το “μάτι”  του Nissan Safety Shield, αποτελεί μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό, διακριτικά τοποθετημένη στην πίσω πόρτα του νέου Note. Η καινοτομία σε αυτή την κάμερα, έγκειται στο σύστημα πλύσης και στεγνώματος που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί της ιαπωνικής μάρκας: εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα. Έτσι παρέχει ανά πάσα στιγμή την απόλυτα καθαρή ορατότητα.

Παράλληλα, το σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor), προσφέρει στον οδηγό την απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες, γεγονός που διευκολύνει τη στάθμευση, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία. Το πακέτο όλων αυτών των προηγμένων τεχνολογιών συμπληρώνει το προσφάτως εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης  Nissan Connect, συνδυάζοντας τη δορυφορική πλοήγηση, τη συνδεσιμότητα με Bluetooth αλλά και τη συμβατότητα (και με θύρα USB) με iPod/iPhone, σε μια εύκολη σε χρήση, οθόνη αφής.