Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύντομα κοντά μας το Audi Q5 Sportback

Ελλάδα 19:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύντομα κοντά μας το Audi Q5 Sportback

ΝΕΑ

Σύντομα κοντά μας το Audi Q5 Sportback

ΝΕΑ

Η Audi συνεχίζει με την παρουσίαση νέων μοντέλων και όπως φαίνεται δείχνει να πιστεύει πολύ στο εναλλακτικό στυλ αμαξώματος Sportback, καθώς είναι σχεδόν έτοιμο για λανσάρισμα η αντίστοιχη έκδοση του Q5.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια σπορ εκδοχή του πρόσφατα αποκαλυφθέντος Q5 (που προσδιορίζεται ως μοντέλο 2021), με μια πιο καμπύλη γραμμή οροφής κοιτώντας το από το πλάι, που μοιάζει σαν να περιορίζει το χώρο για τα κεφάλια των πίσω.

Το μπροστινό μέρος του πρωτοτύπου που εντόπισε ο «κατασκοπικός» φακός στη Γερμανία κατά τη διάρκεια δοκιμών από την Audi, υιοθετεί ένα διαφορετικό μοτίβο στη γρίλια της μάσκας σε σύγκριση με το Q5 και το μοτίβο αυτό συνδυάζεται με ένα διαφορετικό σε σχεδίαση προφυλακτήρα. Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα μοιάζουν ίδια ανάμεσα στις δύο εκδοχές του Q5, ενώ τα πίσω φαίνονται πως έχουν διαφορετικό φωτιστικό αποτύπωμα. Στο συγκεκριμένο πρωτότυπο για τις δοκιμές, παρατηρούμε επίσης μαύρο τελείωμα στον πίσω προφυλακτήρα και κρυμμένες απολήξεις εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Κατά πάσα πιθανότητα, το εσωτερικό θα είναι πανομοιότυπο με αυτό του Q5 μετά την ανανέωση, με ένα ανεξάρτητο σύστημα ψυχαγωγίας και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η ασύρματη φόρτιση για smartphone θα προσφέρεται ως στάνταρ. Ελαφρώς μικρότερη αναμένεται να είναι και η χωρητικότητα του διαθέσιμου χώρου για τις αποσκευές των επιβατών. Σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες του μοντέλου, τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα μηχανικά σύνολα θα προέρχονται από το ανανεωμένο Q5.

Στη γκάμα θα είναι και η έκδοση 55 TFSI e quattro, ένα υβριδικό plug-in που συνδυάζει το 4κύλινδρο 2.0 λίτρων με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που συνδυαστικά αποδίδουν 362 ίππους και πάνω από 52 kgm ροπής. Μια έκδοση SQ5 Sportback είναι επίσης στα πλάνα της Audi, στην οποία θα έχουμε έναν βενζινοκινητήρα 3.0 λίτρων V6 με πάνω από 380 ίππους. Η πρεμιέρα της νέας έκδοσης του Q5 αναμένεται να γίνει πριν αλλάξει ο χρόνος και λίγο πριν, θα έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για τη Sportback εκδοχή που όπως όλα δείχνουν, αποτελεί μεγάλο χαρτί που διαρκώς εξελίσσεται στο portfolio των μοντέλων της Audi.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα: To ηλεκτρικό Audi Q4 e-tron δοκιμάζεται στο δρόμο

Advertisement