Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Chevrolet-LG για το ηλεκτρικό πόλης

Ελλάδα 4:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Chevrolet-LG για το ηλεκτρικό πόλης

ΝΕΑ

Συνεργασία Chevrolet-LG για το ηλεκτρικό πόλης

ΝΕΑ

Στα τέλη του 2016 θα μπει στην παραγωγή το Bolt, το πεντάθυρο ηλεκτρικό που αποτελεί την απάντηση της Chevrolet στο i3 της BMW. Η General Motors ανακοίνωσε ότι στην εξέλιξη του αυτοκινήτου θα συνεργαστεί με την LG Electronics, τον κολοσσό ηλεκτρονικών από την Κορέα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Chevrolet είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Bolt EV τον περασμένο Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ, τονίζοντας ότι με μία φόρτιση θα μπορεί να διανύσει απόσταση τουλάχιστον 320 km και η τιμή του θα είναι κοντά στα 30.000 δολάρια. Κοινή ομάδα μηχανολόγων από τις General Motors και LG κατέληξαν στις οριστικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου παραγωγής.

Η κορεάτικη εταιρεία θα παρέχει τον ηλεκτροκινητήρα (σε σχέδιο της GM), τη μονάδα μετατροπής ισχύος DC-AC, το φορτιστή, το σύστημα κλιματισμού, τις συστοιχίες των μπαταριών, τη μονάδα διανομής τάσης στα διάφορα μέρη, το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας κ.α.

Advertisement
Advertisement

«Συνδυάζοντας την εμπειρία μας από τα Volt και Spark EV με αυτήν της LG θα είμαστε σε θέση να μεταμορφώσουμε το πρωτότυπο όχημα στο πρώτο προσιτό ηλεκτρικό όχημα μεγάλης αυτονομίας», δήλωσε ο Mark Reuss, αντιπρόεδρος της General Motors στον τομέα της ανάπτυξης προϊόντων. «Η συνεργασία αυτή μας βάζει στο παιχνίδι της τεχνολογίας αυτοκίνησης επόμενης γενιάς», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της LG Electronics Vehicle Components Co.