Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεχίζεται η παραγωγή του VW ID 3

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζεται η παραγωγή του VW ID 3

ΝΕΑ

Συνεχίζεται η παραγωγή του VW ID 3

ΝΕΑ

Παρά το κλείδωμα της αγοράς που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοιού, καθώς και τα προβλήματα λογισμικού που είχαν αναφερθεί προηγουμένως με το αυτοκίνητο, η παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου ID 3 της VW θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, καθώς πρόκειται να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο του Zwickau.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η καλοκαιρινή ημερομηνία λανσαρίσματος για το ID3 στην Ευρώπη παραμένει εφικτή. «Στόχος μας είναι να παραδώσουμε τα 30.000 “προ-κρατημένα” μοντέλα ID3 σε όλους τους πελάτες ταυτόχρονα», δήλωσε.

«Τα οχήματα που θα κατασκευαστούν θα είναι εξοπλισμένα με το υπάρχον λογισμικό την αντίστοιχη στιγμή της παραγωγής τους και πριν από την παράδοσή τους στους πελάτες το καλοκαίρι, αναμένεται να λάβουν την τελευταία ενημέρωση. Μετά την κυκλοφορία του στην αγορά, οι ψηφιακές λειτουργίες του μοντέλου θα συνεχίσουν να ενημερώνονται τακτικά κατά τους επόμενους μήνες”.

Advertisement
Advertisement

Πριν κλείσει το εργοστάσιο του Zwickau, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW Thomas Ulbrich είπε ότι η κύρια γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου παράγει περισσότερες από 100 μονάδες ID3 την ημέρα. Προχωρώντας προς τα εμπρός, το σχέδιο της εταιρίας είναι να προσθέσει περισσότερα EV με βάση την πλατφόρμα MEB, στη δεύτερη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου, ξεκινώντας από το crossover ID4.

Το ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάσει επίσης την έκδοση παραγωγής του Audi Q4 e-tron concept, καθώς και του SEAT el-Born concept. Η VW ξεκίνησε ήδη την ευρωπαϊκή παραγωγή στο εργοστάσιο της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία. Εκεί οικοδομούνται επίσης τα Porsche Cayenne, VW Touareg, Audi Q7, καθώς και μίνι αυτοκίνητα όπως η ηλεκτρική έκδοση του Up!.