Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα νοιώθει άνετα ο σκύλος στο αυτοκίνητο με τη ζέστη

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα νοιώθει άνετα ο σκύλος στο αυτοκίνητο με τη ζέστη

ΝΕΑ

Πως θα νοιώθει άνετα ο σκύλος στο αυτοκίνητο με τη ζέστη

ΝΕΑ

Μια ειδικός στη συμπεριφορά των σκύλων δίνει συμβουλές που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες για το καυτό καλοκαίρι που διανύουμε.

Advertisement
Advertisement

Η Άννα Γουέμπ είναι εκπαιδεύτρια σκύλων και ειδική στη συμπεριφορά τους, και δίνει μια σειρά από συμβουλές, σε συνεργασία με τη Skoda, προκειμένου οι σκύλοι μας να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετοι και δροσεροί στις καμπίνες των αυτοκινήτων μας.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που εξηγεί σε πρώτη φάση η Άννα Γουέμπ είναι ότι όταν έναν σκύλος φτάσει να έχει θερμοκρασία περίπου 40 βαθμών Κελσίου, τότε κινδυνεύει να πάθει έμφραγμα.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος της τάξης των 26 βαθμών Κελσίου ένας σκύλος κλεισμένος μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να αντιμετωπίσει θερμοκρασίες 47 βαθμών μέσα σε μόλις δέκα λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν λοιπόν κάποια τρικ τα οποία θα διατηρήσουν χαλαρά τα σκυλιά μέσα στο αυτοκίνητο προκειμένου να μην αγχωθούν όταν η θερμοκρασία ανέβει και κατ’ επέκταση να μειωθεί ο κίνδυνος προβλήματος υγείας. Μία από τις συμβουλές είναι η επιλογή μιας χαλαρωτικής μουσικής η οποία θα βοηθήσει στη μείωση του στρες των σκύλων.

Η χρήση του κλιματισμού είναι μια πολύ σωστή λύση, ιδιαίτερα όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο ή σταθμευμένο. Πολλά σύγχρονα μοντέλα, όπως για παράδειγμα αυτά της Tesla, διαθέτουν Dog Mode στο σύστημα κλιματισμού τους το οποίο λειτουργεί ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο.

Advertisement

Ακόμα μια καλή επιλογή είναι η χρήση ψυκτικών στρωμάτων ή γιλέκων στην περιοχή που βρίσκεται ο σκύλος. Στο ταξίδι καλό είναι να κάνουμε αρκετές στάσεις, να έχουμε συνεχώς διαθέσιμο νερό να πιει ο σκύλος, ενώ αν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς πάγου, θα ήταν κάτι που θα ανακούφιζε το κατοικίδιό μας.

Advertisement

Όπως και να έχει, θα πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι ο σκύλος ζεσταίνεται περισσότερο από ότι ο άνθρωπος, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τρόπους να τον δροσίσουμε ξεκινώντας από τις πατούσες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορυφαία πολυτέλεια για το Skoda Enyaq
Το Skoda Kodiaq συναντά την Porsche Cayenne εκτός δρόμου (+video)
Δοκιμή: Skoda Enyaq Coupe RS iV

Advertisement