Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμβουλές ασφάλειας για παιδικά καθίσματα από τη Skoda

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμβουλές ασφάλειας για παιδικά καθίσματα από τη Skoda

ΝΕΑ

Συμβουλές ασφάλειας για παιδικά καθίσματα από τη Skoda

ΝΕΑ

Η Skoda μοιράζεται μαζί μας μερικές συμβουλές για μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις παιδιών με το αυτοκίνητο

Advertisement
Advertisement

Τα παιδιά αποτελούν αναμφίβολα τους πιο ευάλωτους επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο. Αφενός η ανάπτυξη των μυών και των οστών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ώστε να προσφέρεται η μέγιστη αντοχή κατά την έκθεση σε υψηλές δυνάμεις και αφετέρου τα παιδιά δεν έχουν την πειθαρχία και πολλές φορές την αντίληψη για να προφυλαχθούν.

Η προστασία τους επαφίεται λοιπόν αποκλειστικά στον οδηγό ο οποίος θα πρέπει να φροντίζει για την ύπαρξη όλων των συνθηκών απόλυτης ασφάλειας. Βασικός κανόνας είναι πως κατά μέσο όρο τα παιδιά ως τα 36 κιλά και τα 1,50 μέτρα ύψους θα πρέπει να φιλοξενούνται σε ειδικά για τις διαστάσεις τους καθίσματα. Η Skoda στη σειρά Genuine Accessories προσφέρει καθίσματα για όλες τις ηλικίες τα οποία έχουν ευρωπαϊκή πιστοποίηση ECE και έχουν περάσει από δοκιμές αντοχής όπως τα τεστ του Euro NCAP.

Advertisement
Advertisement

Ένας γενικός κανόνας είναι πως τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο πίσω κάθισμα και ιδανικά από την πλευρά του συνοδηγού η οποία συνήθως βρίσκεται και στη μεριά του πεζοδρομίου όταν σταθμεύει το αυτοκίνητο κάνοντας έτσι πιο ασφαλή την είσοδο και έξοδο του παιδιού. Σε πολύ μικρές ηλικίες το παιδικό κάθισμα επιτρέπεται να τοποθετηθεί στο κάθισμα του συνοδηγού με ανάποδη φορά με την προϋπόθεση πως έχει απενεργοποιηθεί η αερόσακος του συνοδηγού. Η τοποθέτηση του καθίσματος με κανονική φορά επιτρέπεται μόνο εάν το κάθισμα έχει πιστοποιηθεί για τέτοια χρήση. Το παιδικό κάθισμα μπορεί να ασφαλιστεί επάνω στο κάθισμα του αυτοκινήτου είτε με την ζώνη είτε ακόμα καλύτερα με τη βοήθεια του συστήματος ISOFIX το οποίο διαθέτει ειδικές σταθερές υποδοχές οι οποίες ουσιαστικά πακτώνουν το παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο προσφέροντας ακόμα περισσότερη ασφάλεια.

 

Advertisement