Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμφωνία γιγάντων για αυτοκίνητο…

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμφωνία γιγάντων για αυτοκίνητο…

ΝΕΑ

Συμφωνία γιγάντων για αυτοκίνητο…

ΝΕΑ

Δύο ιαπωνικά μαγαθήρια υπογράφουν ένα Μνημόνιο Κατανόησης (ΜοU) με στόχο τη στρατηγική συμμαχία τους στον τομέα της κινητικότητας μέσα στο 2022, την παραγωγή αυτοκινήτου και την παροχή υπηρεσιών κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

 

Η Sony και η Honda θα διαπραγματευτούν την εκτέλεση διαφόρων δεσμευτικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που αφορά στην κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η Sony Group Corporation και η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για τη δημιουργία μιας στρατηγικής συμμαχίας που στοχεύει στη μια νέα εποχή κινητικότητας και υπηρεσιών κινητικότητας. Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας που περιγράφει την πρόθεσή τους να ιδρύσουν μια νέα εταιρεία για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων και την εμπορία τους.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εταιρείες έχουν ως στόχο την ίδρυση της νέας εταιρείας εντός του 2022. Αυτή η συμμαχία στοχεύει να συγκεντρώσει τις δυνατότητες της Honda, στην τεχνολογία κατασκευής αμαξώματος οχημάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση που καλλιεργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύου και ψυχαγωγίας.

Advertisement

Οι πωλήσεις του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου από τη νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη σημαντική αυτή συμμαχία, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025. Η κοινή επιχείρηση θα σχεδιάσει, θα εξελίξει και θα διαθέσει στις αγορές τα ηλεκτρικά οχήματα. Αποκλειστική ευθύνη της Honda θα είναι η κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου σε ένα από τα εργοστάσιά της.

Advertisement

Η Sony, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη δημιουργία, την εξέλιξη αλλά και τη λειτουργία της πλατφόρμας υπηρεσιών κινητικότητας, η οποία και αυτή θα διατεθεί στις αγορές μέσω της κοινής επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έλεγχος σε 1,7 εκατομμύρια Honda
Η Sony έχει έτοιμο και SUV – Πόσο θα κοστίζει;
Ακόμα κάνει ρεκόρ το Honda Civic Type R (+video)

 

Advertisement