Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SEAT: Πολύ σκληρή για να πεθάνει!

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT: Πολύ σκληρή για να πεθάνει!

ΝΕΑ

SEAT: Πολύ σκληρή για να πεθάνει!

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι οι Ισπανοί το ξανασκέφτηκαν και θέλουν να κρατήσουν στην ζωή την SEAT για τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Αν και σε σχετικά πρόσφατες δηλώσεις ανθρώπων του γκρουπ VW και της SEAT είχε γίνει προφανές ότι η CUPRA θα είναι η κυρίαρχη μάρκα και η SEAT θα ακολουθήσει άλλους δρόμους κινητικότητας, φαίνεται ότι υπάρχει μία αλλαγή στρατηγικής.

Η SEAT ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση για τα οχήματα Arona και Ibiza, τα οποία έχουν ήδη δει ένα μικρό facelift το 2021. Ωστόσο, το 2024 φέρνει περαιτέρω βελτιώσεις για να εξασφαλίσει την διατήρηση των μοντέλων στην επικαιρότητα.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές είναι ακόμη περιορισμένες, ενώ η πλήρης αποκάλυψη έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, είναι προφανές ότι σημαντικές αλλαγές θα παρατηρηθούν στη σχεδίαση του εμπρός μέρους, με πιο δυναμικό σχήμα μάσκας και πιο σπορ προφυλακτήρες.

Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν νέους προβολείς LED με χαρακτηριστικές υπογραφές φωτισμού, μαζί με ανανεωμένα σχέδια τροχών. Το Arona θα παρουσιάσει επίσης μια εντυπωσιακή επιλογή φωτεινού μπλε χρώματος.

Τόσο το Ibiza όσο και το Arona μοιράζονται την πλατφόρμα MQB-A0 από το VW Group, παρέχοντας τη βάση για διάφορους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης.

Advertisement

Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες, ο διευθύνων σύμβουλος της SEAT Wayne Griffiths άφησε να εννοηθεί ότι παράλληλα με τις οπτικές αναβαθμίσεις θα υπάρξουν και βελτιώσεις στις επιδόσεις.

Ωστόσο, λόγω των περιορισμών της παραλλαγής της πλατφόρμας Α0, δεν θα ενσωματωθούν προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η τετρακίνηση ή τα plug-in υβριδικά συστήματα.

Advertisement

Αναμένεται ότι ορισμένα μοντέλα μπορεί να προσφέρουν μια ήπια υβριδική επιλογή, αλλά η εστίαση θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σε προσιτές επιλογές για να διατηρηθούν χαμηλά οι βασικές εκδόσεις.

Η αναζωογόνηση αυτών των βασικών μοντέλων της SEAT σηματοδοτεί μια θετική στροφή για τη μάρκα, διαλύοντας τις ανησυχίες για τη μελλοντική βιωσιμότητά της.

Επιπλέον, με τη μείωση του ενθουσιασμού της αγοράς για τα ηλεκτρικά οχήματα, η σταδιακή υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης από τη SEAT καθίσταται λιγότερο πιεστική, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτών των μοντέλων της κατηγορίας B για τη διαμόρφωση της πορείας της SEAT στο μέλλον.

Advertisement