Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Seat Leon Cupra με μειωμένη ισχύ

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Seat Leon Cupra με μειωμένη ισχύ

ΝΕΑ

To Seat Leon Cupra με μειωμένη ισχύ

ΝΕΑ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Seat, η κορυφαία εκ των εκδόσεων του Leon, γνωστή με το όνομα Cupra 300, πλέον αλλάζει ισχύ, λόγω των νέων μετρήσεων κατανάλωσης και εκπεμπόμενων ρύπων WLTP.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα η ιπποδύναμη του κορυφαίου Leon που παράγεται από τον υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο κινητήρα μειώνεται από τους 300 στους 290 PS, με παράλληλη αλλαγή και του κωδικού από Cupra 300 σε Cupra 290. Να σημειώσουμε ότι το Cupra 300 παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο, παράλληλα με την ανανεωμένη γενιά του, δίνοντάς του τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου παραγωγής της ισπανικής φίρμας. Επίσης να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι η μείωση της ιπποδύναμης αφορά αποκλειστικά την πεντάθυρη προσθιοκίνητη έκδοση και όχι την Cupra ST Estate, που διατηρεί τους 300 PS, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης.

New-SEAT-Leon-Cupra-300-037H_O_HD-chariatis-530

Εκπρόσωπος της Seat δήλωσε σχετικά: «Λόγω του νέου τρόπου μετρήσεων WLTP, υπάρχουν τροποποιήσεις στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ισχύς. Ακόμα βρισκόμαστε σε διαδικασία δοκιμών για να δούμε και να ανακοινώσουμε τα τελικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τις επιδόσεις και τη μέση κατανάλωση». Άγνωστο προς το παρόν παραμένει το μέλλον της έκδοσης Cupra R των 310 ίππων.

Advertisement

New-SEAT-Leon-Cupra-300-019H_O_HD-chariatis-640

Ο νέος τρόπος μέτρησης WLTP γίνεται στο εργαστήριο, προσομοιώνοντας ωστόσο την πραγματική οδήγηση και όχι τη θεωρία όπως στον NEDC. Η νέα μέτρηση έχει τέσσερις διαφορετικές φάσεις και περιλαμβάνει μέτρηση με χαμηλή ταχύτητα, με μέτρια ταχύτητα, με υψηλή και πολύ υψηλή ταχύτητα. Σε κάθε μια από αυτές τις φάσεις το αυτοκίνητο, πάντα σε εργαστήριο, θα σταματά, θα επιταχύνει και θα επιβραδύνει, με στόχο να προσομοιωθεί η πραγματική οδήγηση. Σε σχέση πάντα με τον NEDC, η διαδρομή που «διανύει» το αυτοκίνητο στο WLTP είναι μήκους 23,25 km έναντι 11 km, ενώ ο χρόνος μέτρησης αυξάνεται στα 30 λεπτά, αντί για 20 λεπτά στο NEDC.

Advertisement