Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SEAT Ibiza: Μένεις για πάντα νέος…

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT Ibiza: Μένεις για πάντα νέος…

ΝΕΑ

SEAT Ibiza: Μένεις για πάντα νέος…

ΝΕΑ

H επικαιροποιημένη σπορ σχεδίαση του τελευταίου SEAT Ibiza, αντικατοπτρίζει εκτός των άλλων αδιαμφισβήτητα το δυναμικό DNA της ισπανικής μάρκας. Όσοι νέοι προσέλθετε…

Advertisement
Advertisement

Το Ibiza προσθέτει το μεσογειακό ταμπεραμέντο στη δοκιμασμένη γερμανική συνταγή που πρωταγωνιστεί στην κατηγορία Β, και το νεανικό ακροατήριο του δίνει την ψήφο εμπιστοσύνης του.

Όταν η αναγνωρισιμότητα του ονόματος Ibiza αγγίζει το 92%, με το 72% αυτών να είναι άντρες (το 42% μάλιστα άγαμοι) και το 28% γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας και για τους δυο τα 33 έτη, δεν μπορείς παρά να ρίξεις όλο το βάρος στην οικοδόμηση ενός αυτοκινήτου με προορισμό τις ανάγκες τους.

Advertisement
Advertisement

Το πιο σημαντικό ίσως νούμερο για τη Seat είναι πως το 18% των αγοραστών Ibiza αγοράζουν αυτοκίνητο για πρώτη φορά, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στην εταιρία να προσεταιριστεί ένα νεανικό κατά βάση κοινό και να επενδύσει σε αυτό και για τα αυτοκίνητα που θα αποκτήσει στο μέλλον.

Η ανανεωμένη έκδοση του υπερ-μίνι της ισπανικής εταιρείας ενσωματώνει πλέον 100% LED φώτα, διαθέτει νέες ζάντες αλουμινίου 17 ή 18 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος του αναγράφεται η ονομασία του μοντέλου και τα λογότυπα της μάρκας έχουν ματ χρωμιωμένο φινίρισμα. Σημειώστε μάλιστα πως έχει διευρυνθεί και η χρωματική παλέτα στη γκάμα του SEAT Ibiza, με τις ιδιαίτερες επιλογές Sapphire Blue αλλά και Asphalt Blue.

Advertisement

Στο οδηγοκεντρικό εσωτερικό του νεανικού SEAT δεσπόζει το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι σε Nappa (ως στάνταρ στις εκδόσεις Xcellence και FR), το ταμπλό έχει μαλακά πλαστικά, ενώ οι αεραγωγοί είναι ανασχεδιασμένοι. Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια «ελεύθερη» οθόνη αφής 8,25” (προαιρετικά 9,2”).

Το σύστημα πολυμέσων ενσωματώνει μεταξύ άλλων λειτουργία φωνητικών εντολών, ενώ, παρέχεται ταυτόχρονα η δυνατότητα διαμόρφωσης του lay-out βάσει των “θέλω” του οδηγού, ενώ προαιρετικά προσφέρεται ηχοσύστημα Beats Audio. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να περνά τόσο ο οδηγός όσο και η παρέα του ωραία μέσα στο ανανεωμένο SEAT Ibiza.

Advertisement

Αναβαθμισμένη είναι και η δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης στο Ibiza, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα συστήματα Travel Assist (Adaptive Cruise Control + Lane Assist), Traffic Sign Recognition (αναγνώριση σημάτων οδικής σήμανσης), Park Assist (αποκλειστικά το Arona), αλλά και High Beam Assist.

Το νεανικό Ibiza προσφέρεται παρακαλώ σε 6 επιλογές κινητήρων -5 βενζίνης και 1 CNG (φυσικού αερίου). Τον τρικύλινδρο 1.000αρη MPI των 80 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, τον 1.0 lt EcoTSI με 95 ή 110 ίππους (5άρι μηχανικό κιβώτιο και 6αρι μηχανικό ή DSG 7 σχέσεων αντίστοιχα) και τον 4κύλινδρο 1.500αρη των 150 PS και των 250 Nm.

Advertisement

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η έκδοση TGI που κινείται από τον τρικύλινδρο των 1.000 κυβικών που εδώ αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm και έχει τη δυνατότητα κατανάλωσης τόσο φυσικού αερίου όσο και βενζίνης. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και σε περιοχές που δεν βρίσκει κανείς εύκολα φυσικό αέριο η κίνηση είναι εξασφαλισμένη, ενώ η κατανάλωση CNG (Liquid Natural Gas) περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό το κόστος μετακίνησης. Η μέση κατανάλωση φυσικού αερίου του Ibiza TGI είναι μόλις 3,5 κιλά ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως με μια τιμή 1,45 ευρώ το κιλό κατα μέσο όρο η κάλυψη 100 χιλιομέτρων κοστίζει μόλις 5 ευρώ, πόσο εξαιρετικά χαμηλό που μειώνεται ακόμα περισσότερο στα ταξίδια.

Τα οποία έτσι γίνονται ακόμα πιο εύκολα!

Το νέο και πολυτάλαντο SΕΑΤ Ibiza δεν αποτελεί μόνο μια επιλογές για το πρώτο σου αυτοκίνητο, αλλά πολύ περισσότερο την επιλογή για το πρώτο σου σπορτίφ αυτοκίνητο, που θα σε μυήσει στην τέχνη της πιο δυναμικής σχεδίασης, πάντα με ασφάλεια, άνεση και ποιότητα που συνοδεύει τα σύγχρονα μοντέλα της μάρκας.