Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Seat επέστρεψε στην κερδοφορία

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Seat επέστρεψε στην κερδοφορία

ΝΕΑ

Η Seat επέστρεψε στην κερδοφορία

ΝΕΑ

Μία ακόμη εταιρεία δείχνει να ξεπερνά τις αρνητικές συνέπειες που προκλήθηκαν τόσο από την παγκόσμια οικονομική ύφεση του 2008 και από λάθος στρατηγικές. Η Seat ανακοίνωσε ότι έκλεισε το 2015 με κέρδη μετά φόρων 6 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι μεν μικρό, την επαναφέρει όμως σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά μετά το 2008.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το 2014 είχε κλείσει με ζημιές 66 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική του Ομίλου Volkswagen. Η Seat επλήγη τα προηγούμενα χρόνια τόσο από την κρίση όσο και από το γεγονός ότι είχε χάσει έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα μέσα στο γερμανικό γκρουπ. Πλέον, με το νέο Leon αλλά και το αναμενόμενο πρώτο της SUV, το Ateca, τα επόμενα χρόνια αναμένονται καλύτερα για την ισπανική μάρκα.

«Εφαρμόζουμε τη σωστή στρατηγική που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για μακρόχρονη κερδοφορία. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό χάρη στο λανσάρισμα νέων μοντέλων και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, στους τομείς της κινητικότητας και της συνδεσιμότητας», δήλωσε κατά την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων, ο νέος Πρόεδρος της Seat, Luca de Meo.

Advertisement
Advertisement

Οι συνολικές πωλήσεις ξεπέρασαν τις 400.000 αυτοκίνητα, με πιο δημοφιλή το Leon (160.900) και το Ibiza (153.600).

Ο Luca de Meo προέρχεται από την Audi και βρέθηκε στο "τιμόνι" της Seat στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου VW μετά το dieselgate.

Ο Luca de Meo προέρχεται από την Audi και βρέθηκε στο “τιμόνι” της Seat στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου VW μετά το dieselgate.