Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Seat αξιοποιεί τα υδάτινα απόβλητα

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Seat αξιοποιεί τα υδάτινα απόβλητα

ΝΕΑ

Η Seat αξιοποιεί τα υδάτινα απόβλητα

ΝΕΑ

Το είδαμε κι αυτό. Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία, δεν φρόντισε μόνο να εξελίξει τα μοντέλα της επόμενης δεκαετίας, αλλά ρίχνει η ίδια το βάρος στην παραγωγή νέων και χρήσιμων βιοκαυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Seat και η Aqualia ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν από κοινού το SMART Green Gas project, που έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τα ισπανικά υδάτινα απόβλητα παράγοντας ανανεώσιμα βιοκαύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα φυσικού αερίου CNG.

Με την έναρξη της συνεργασίας, διάρκειας πέντε ετών, οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν από αυτό το μήνα πιλοτικές δοκιμές στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στην Jerez.

Advertisement
Advertisement

Η Seat θα διαθέσει στη Aqualia δύο Leon TGI προκειμένου να διεξάγει τις απαραίτητες δοκιμές και να ελέγξει περαιτέρω ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής μέχρι να επιτευχθεί και να χρησιμοποιηθεί το τελικό βιοκαύσιμο.

Το οφέλη του έργου αυτού θα είναι εμφανή σε ολόκληρο τον κύκλο της οικονομίας. Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον, αφού τα οχήματα που κινούνται με βιομεθάνιο μπορούν να εκπέμπουν έως και 80% λιγότερο CO2 σε σχέση με τα βενζινοκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, Matthias Rabe, «με αυτή τη δημιουργική συνεργασία με την Aqualia, η SEAT έγινε η πρώτη εταιρεία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα χρησιμοποιεί 100% ισπανικό βιομεθάνιο προερχόμενο από απόβλητα». Ενισχύουμε την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων που θα συμβάλλουν περαιτέρω στη προώθηση μελλοντικών περιβαλλοντικών βελτιώσεων και στην μακροχρόνια χρήση των αυτοκινήτων στις πόλεις ως αναπόσπαστο μέρος της  στρατηγικής της SEAT για το CNG», πρόσθεσε ο Rabe.