Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΣΕΑΑ: Κίνητρα μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΕΑΑ: Κίνητρα μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

ΣΕΑΑ: Κίνητρα μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ζητά επίσης να τεθούν αυστηροί κανόνες για την προστασία του καταναλωτή στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα.

Advertisement
Advertisement

Κίνητρα στην αγορά και στη χρήση αυτοκινήτων αναμένεται να δοθούν μόνο στα οχήματα χαμηλών εκπομπών, δηλαδή μόνο στα ηλεκτρικά, επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΕΑΑ επισημαίνει ότι: «Έναντι της δημοσιότητας για κίνητρα στην αγορά και χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι απαραίτητο να σημειωθούν τα εξής:

Advertisement
Advertisement

• Κίνητρα στην αγορά και στη χρήση αναμένεται να προσφερθούν μόνο στα αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών, άρα μόνο στα ηλεκτρικά, επαναφορτιζόμενα.

• Δεν αξιολογούνται μέτρα απόσυρσης και δεν σχεδιάζονται κίνητρα αγοράς για τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων (βενζίνης ή πετρελαίου).

Παράλληλα:
• Η πολιτεία ενδέχεται να αφαιρέσει ορισμένες προσαυξήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, προκειμένου να εισαχθούν νεώτερα οχήματα, όμως παράλληλα θα θέσει αυστηρούς κανόνες για την προστασία του καταναλωτή και την πάταξη της λαθρεμπορίας (διασταυρώσεις ΦΠΑ κλπ).»