Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρίχνουν όλα τα λεφτά σε αυτόν το δρόμο

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρίχνουν όλα τα λεφτά σε αυτόν το δρόμο

ΝΕΑ

Ρίχνουν όλα τα λεφτά σε αυτόν το δρόμο

ΝΕΑ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής βελτιώνονται οι συνθήκες της καθημερινότητας και της ασφάλειας των πολιτών.

Advertisement
Advertisement

Η πορεία ολοκλήρωσης των έργων που έχουν ήδη εκκινήσει με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και οι επιπλέον αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν για την περαιτέρω στήριξη των υποδομών στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής  Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Σ. Σούχλα.

Κατά την νέα συνάντηση, σε συνέχεια της προηγούμενης υπό την βαριά σκιά της απώλειας του πρώην δημάρχου Σπ. Πολλάλη, τέθηκαν επί τάπητος οι πρόοδοι αλλά και οι εκκρεμότητες στην υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων για τον Δήμο Τροιζηνιάς  – Μεθάνων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Στ. Βοϊδονικόλα και του Δ/ντή Τεχνικών Έργων ΠΕ Πειραιά – Νήσων Στρ. Παγωτέλη.

Advertisement
Advertisement

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ευρείας έκτασης έργα οδοποιίας και οι αναπλάσεις πλατειών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Μεταξύ άλλων έργων, είναι η βελτίωση – συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων προϋπολογισμού 900.000 ευρώ καθώς και η πρόοδος για την ευρεία ανάπλαση της πλατείας Αγ. Θεοδώρων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ενημερώθηκε επίσης για την περάτωση της μελέτης για τα έργα οδοποιίας στην περιοχή Μεγάλο Ποτάμι και διερευνήθηκε η δυνατότητα για άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που θα ανάψει το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου, ενώ, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου κου Σούχλα, εξετάστηκε και η δυνατότητα τροποποίησης του προϋπολογισμού για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αποπεράτωσης των έργων που βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Ειδική αναφορά έγινε στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που αφορά στην αντικατάσταση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των αντλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου Γαλατά – Μεθάνων και στην παράδοση το αμέσως προσεχές διάστημα στον Δήμο, ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων.

Advertisement

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή και μετατροπή ενός παλαιού δημοτικού σχολείου σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Σε δηλώσεις του ο κος Πατούλης επισήμανε: «Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων αποτελεί ένα σημαντικό και πανέμορφο τμήμα της Αττικής μας. Με χρηματοδοτήσεις και ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα φροντίζουμε για την υλοποίηση έργων ανάπλασης και υποδομών  που βελτιώνουν τις συνθήκες της καθημερινότητας και της ασφάλειας των πολιτών. Ήδη, μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων αποκτά ένα σύγχρονο ασφαλές οδικό δίκτυο με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Αττικής, ενώ σημαντικά βήματα γίνονται και στην βελτίωση και άλλων κρίσιμων υποδομών, όπως το αποχετευτικό δίκτυο.  Στόχος μας είναι πάντα, η έμπρακτη και ισότιμη στήριξη προς τον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Advertisement

Από την πλευρά του, ο κ. Σ. Σούχλας, ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για την θετική ανταπόκριση στην επίλυση καίριων προβλημάτων για την περιοχή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ δήμου και περιφέρειας θα συνεχίσει να αποτυπώνεται μέσα από την υλοποίηση των έργων που ήδη πραγματοποιούνται και αυτών που προγραμματίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέοι δρόμοι: Μειώνεται ο χρόνος, αυξάνεται η οδική ασφάλεια!
Πάνω από 200 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα για την οδική ασφάλεια
Δεύτερη «κίτρινη» στην Ελλάδα από την ΕΕ για την οδική ασφάλεια