ΝΕΑ

Σε ποια διόδια και από πότε θα εφαρμοστεί χιλιομετρική χρέωση

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε ποια διόδια και από πότε θα εφαρμοστεί χιλιομετρική χρέωση

ΝΕΑ

Σε ποια διόδια και από πότε θα εφαρμοστεί χιλιομετρική χρέωση

ΝΕΑ

Την πρωτοποριακή μέθοδο της χιλιομετρικής χρέωσης αναμένεται να εφαρμόσει η Ολυμπία Οδός από το 2020.

Advertisement
Advertisement

Χαμόγελα στους ιδιοκτήτες οχημάτων πρόκειται να προκαλέσει η χιλιομετρική χρέωση που αναμένεται να εφαρμόσει η εταιρεία από το 2020 στο δρόμο Κόρινθος – Πάτρα. Ειδικότερα η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να εφαρμόσει από την άνοιξη της ερχόμενης χρονιάς το υβριδικό σύστημα χρέωσης διοδίων με μοναδική προϋπόθεση την ύπαρξη και χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη (e-pass).

Σύμφωνα με το σχέδιο ο οδηγός θα χρεώνεται κατά την είσοδο στον οδικό άξονα καταβάλλοντας το πλήρες αντίτιμο για μια χιλιομετρική ζώνη αλλά στην περίπτωση που εξέλθει νωρίτερα το σύστημα θα το αναγνωρίζει και θα πιστώνει τη διαφορά στον ιδιοκτήτη του πομποδέκτη. Ουσιαστικά το νέο σύστημα χρέωσης θα ευνοήσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες οχημάτων που εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο και τον χρησιμοποιούν για να εξέλθουν στην επόμενο έξοδο οπότε η χρέωσή τους είναι υπέρογκη σε σχέση με τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο για περισσότερα χιλιόμετρα καταβάλλοντας το ίδιο αντίτιμο.

Advertisement
Advertisement

Πάντως το σχέδιο της Ολυμπίας Οδού για χιλιομετρική χρέωση αποκαλύφθηκε από τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας κ. Παναγιώτη Παπανικόλα κατά την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Επίσης πρόθεση της εταιρείας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να καταστήσει πιο εύκολη και τη χρήση κάρτας για πληρωμή, με μηχανήματα που θα βρίσκονται έξω από τα κουβούκλια των διοδίων και θα επιτρέπουν την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών.

Διαβάστε επίσης: Test κλοπής αυτοκινήτων-Ποια μοντέλα λένε “όχι” στους κλέφτες