Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε νέες συνεργασίες Erdogan και Elon Musk

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε νέες συνεργασίες Erdogan και Elon Musk

ΝΕΑ

Σε νέες συνεργασίες Erdogan και Elon Musk

ΝΕΑ

Σε εποικοδομητικό κλίμα έγινε η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος μια ποικιλία θεμάτων.

Advertisement
Advertisement

Αμοιβαία διάθεση συνεργασίας διακατέχει τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdoğan και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SpaceX, Elon Musk, με φόντο τις τεχνολογίες αεροδιαστημικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Erdogan, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, χθες Τετάρτη (27/1), θέτοντας επί τάπητος το ενδεχόμενο κοινής δραστηριοποίησης.

Επιπροσθέτως, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε και άλλους τομείς, μεταξύ των οποίων ήταν τα τουρκικά ιδιωτικά ινστιτούτα και οι εταιρείες του Musk, χωρίς να γνωστοποιούνται περισσότερες λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται στις 8 Ιανουαρίου του 2021, η SpaceX του Elon Musk, πραγματοποίησε την εκτόξευση του τουρκικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Turksat 5A, βάρους 3,5 τόνων, ενώ μέσα στο έτος αναμένεται να εκτοξεύσει και έναν δεύτερο δορυφόρο, τον Turskat B.

Οι απαρχές των στενών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και SpaceX εντοπίζονται τον Νοέμβριο του 2017, όταν ο Elon Musk είχε ταξιδέψει στην Τουρκία, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Erdogan.

Advertisement

Η εν λόγω συνάντηση είχε αποτελέσει τη θρυαλλίδα για νέους κύκλους συζητήσεων μεταξύ των δύο ανδρών, με αντικείμενο το ενδεχόμενο μετοχικής ανάμειξης του Τούρκου Προέδρου, στη δεινοπαθούσα εκείνη την περίοδο Tesla.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto, η Tesla αναζητούσε επειγόντως χρηματοδότη, προκειμένου να διασωθεί και να προχωρήσει τα -τότε- επόμενα προϊόντα της.

Advertisement

Σημειώνεται πως οι… σκοτεινές μέρες έχουν περάσει για τα καλά για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως καταδεικνύει η χρηματιστηριακή της αξία, αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις της.

Παρ’ όλα αυτά, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο της σύμπλευσης μεταξύ Erdogan και Musk και στον χώρο της αυτοκίνησης.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 2020

Στη φάκα της ΕΛΑΣ συμμορία που έχει κλέψει εκατοντάδες αυτοκίνητα

Ελλάδα: Έως και 4.000 ευρώ πληρώνουν εταιρείες ΙΧ σε influencers