Live Κίνηση
Περισσότερα
Nissan Micra

Σε κοινή χρήση το νέο Micra

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε κοινή χρήση το νέο Micra

Nissan Micra

Σε κοινή χρήση το νέο Micra

Nissan Micra

Τρεις θα είναι οι βασικοί πυλώνες της αυτοκίνησης του μέλλοντος: ηλεκτρικά οχήματα, αυτόνομη οδήγηση και car sharing. Πρόκειται για την κοινή χρήση οχημάτων, η οποία σου επιτρέπει να δανείζεσαι ένα αυτοκίνητο για κάνεις τις δουλειές σου ή να βγεις βόλτα, γλιτώνοντάς σε ταυτόχρονα από τα έξοδα και το άγχος που δημιουργούν τα ασφάλιστρα, το σέρβις, οι φόροι κ.α.

Advertisement
Advertisement

Αντλώντας τεχνογνωσία από την car2go (θυγατρική της Daimler με πάνω από 2 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη σε όλο τον κόσμο), η Nissan λανσάρει το πρόγραμμα Intelligent Get & Go Micra. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο επικεφαλής του Ομίλου Renault-Nissan, Carlos Ghosn, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τεχνολογίας Web Summit.

Η Nissan πάει το car sharing ένα βήμα… παραπέρα, καθώς θα χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ταιριάζει το προφίλ των καταναλωτών. Οι χρήστες θα χωρίζονται σε ομάδες με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο που θα υπολογίζει τις συνήθειες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η αρχή γίνεται στο Παρίσι και οι οδηγοί του Micra καλούνται να πληρώνουν ένα μηνιαίο μίσθωμα, ανάλογο της χρήσης που κάνουν. Το αυτοκίνητο φέρει τον μικρό 0.9 βενζίνης και πλούσιο εξοπλισμό συνδεσιμότητας.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ για το πρόγραμμα car2go, το οποίο χρησιμοποιεί κυρίως smart.

Τα Micra του προγράμματος κοινής χρήσης θα είναι φουλ εξοπλισμένα όσον αφορά το σύστημα πολυμέσων

Τα Micra του προγράμματος κοινής χρήσης είναι φουλ εξοπλισμένα όσον αφορά το σύστημα πολυμέσων