Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε καραντίνα λόγω κορωναϊού η BMW

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε καραντίνα λόγω κορωναϊού η BMW

ΝΕΑ

Σε καραντίνα λόγω κορωναϊού η BMW

ΝΕΑ

Σύμφωνα με αναφορά της Automotive News Europe, ο μολυσμένος υπάλληλος παρότρυνε τη BMW να ειδοποιήσει 150 εργαζομένους της να παραμείνουν στο σπίτι υπό καραντίνα…

Advertisement
Advertisement

Από την τελευταία έκθεση για την κατάσταση που υπέβαλε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) στις 2 Μαρτίου, υπήρχαν 88.948 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού του σε 64 χώρες και αυτό περιλαμβάνει και τη Γερμανία. Γνωρίζουμε πως η ΠΟΥ κατέγραψε 129 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στη χώρα, εκ των οποίων μια από αυτές αφορά εργαζόμενο της BMW στο Μόναχο. Σύμφωνα με αναφορά της Automotive News Europe, ο μολυσμένος υπάλληλος παρότρυνε τη BMW να ειδοποιήσει 150 συναδέλφους του να παραμείνουν στο σπίτι υπό καραντίνα για δύο εβδομάδες.

“Κόλλησαν” Κορωνοϊό τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα…

Advertisement
Advertisement

Ο ασθενής εργάζεται στο ερευνητικό και αναπτυξιακό κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και φέρεται ότι ήρθε σε επαφή με τους 150 συναδέλφους του. Πως προσβλήθηκε από τον ιό θεωρείται ακόμη άγνωστο, αφού το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, αυτή είναι η μόνη περίπτωση κορωναϊού που είναι γνωστό ότι επηρεάζει τον “οργανισμό” της BMW στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μόναχο.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η πληγείσα περιοχή αποκλείστηκε για προφανείς λόγους απολύμανσης, πάντως οι δραστηριότητες της BMW φαίνεται να μην επηρεάζονται από την ιογενή απειλή. Ο μολυσμένος εργαζόμενος λέγεται ότι είναι καλά πλέον στην υγεία του. Επίσης σημειώστε πως δεν έχουν αναφερθεί θανατηφόρα κρούσματα από κορωναϊό  στη Γερμανία συνολικά. Σε σύγκριση με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων παγκοσμίως, ο δείκτης θνησιμότητας από κορωναϊό μέχρι στιγμής δεν ξεπερνά το 3,4%.

Ο κορωνοϊός χτυπάει την Toyota

Advertisement

Ωστόσο, η απειλή του ιού ήταν αρκετή για να…σκοτώσει μία από τις μεγαλύτερες και πιο φημισμένες εκθέσεις αυτοκινήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αναβλήθηκε με απόφαση της ελβετικής κυβέρνησης, η οποία μεταξύ άλλων απαγόρευσε επίσης εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις περισσότερων των 1.000 ατόμων. Η συγκεκριμένη απόφαση άφησε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μετέωρες μιας και όλα ήταν έτοιμα στην ελβετική πόλη. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν ατομικές εκδηλώσεις αποκαλύψεων για μια πληθώρα νέων μοντέλων και πρωτοτύπων που είχαν οριστεί να κάνουν το ντεμπούτο τους στην έκθεση της Γενεύης. Τα βλέμματα όλων τώρα δικαιολογημένα στρέφονται στο Auto Show της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις αρχές Απριλίου.

Advertisement