Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Volvo XC40

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Volvo XC40

ΝΕΑ

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Volvo XC40

ΝΕΑ

O κατασκοπευτικός φωτογραφικός φακός συνέλαβε το νέο Volvo XC40 να πραγματοποιεί δοκιμές με καμουφλαρισμένος αμάξωμα. Το λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται το 2018.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Volvo ετοιμάζει ένα νέο μικρομεσαίο SUV, το οποίο θα φέρει την ονομασία XC40 και θα τοποθετηθεί στην γκάμα της εταιρείας κάτω από το XC60. H σουηδική φίρμα ήδη πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης πάνω στο μοντέλο, με την τελική μορφή παραγωγής να αποκαλύπτεται αργότερα μέσα στο έτος  (οι πωλήσεις του νέου SUV της Volvo υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς). Η τελική μορφή παραγωγής θα βασιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο 40.1 που είδαμε πέρυσι για πρώτη φορά και έτσι αναμένουμε ένα αρκετά ελκυστικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορούμε να δούμε από τις σχετικές εικόνες, το πρωτότυπο 40.1 ξεχωρίζει για την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τη μαύρη οροφή και κολώνες, αλλά και τα σε σχήμα «L» πίσω φωτιστικά σώματα. Σαν βάση θα χρησιμοποιηθεί η ολοκαίνουργια πλατφόρμα CMA, η οποία θα μπορεί να λάβει μεταξύ άλλων και υβριδικό, plug-in σύστημα κίνησης (T5 Twin Engine), όπως και αμιγώς ηλεκτρικό. Στην γκάμα των κινητήρων του νέου XC40 θα ενταχθούν μοτέρ βενζίνης από τα 1.500 κυβικά εκατοστά, τα οποία θα συνδυαστούν με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.