Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία το «διπρόσωπο» Dodge Double Header

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία το «διπρόσωπο» Dodge Double Header

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία το «διπρόσωπο» Dodge Double Header

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα, αν όχι μοναδικά μοντέλα της αυτοκίνησης, το Dodge Double Header αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

 

Ίσως να ακούγεται περίεργο, αλλά το μυαλό του ανθρώπου έχει αρκετές διαστροφές. Δεν μπορούμε διαφορετικά να αντιληφθούμε το λόγο που κάποιος θα αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο. Σίγουρα δεν είναι καλαίσθητο, επίσης δεν είναι και πρακτικό. Μόνο κοιτάζοντας την αστεία του εμφάνιση, ίσως να μπορεί να λάβει μέρος σε κάποια δρώμενα, όπως στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Advertisement
Advertisement

Και όμως το Dodge Double Header θα βρίσκεται στη δημοπρασία του οίκου Mecum (10-18 Ιουλίου), στην οποία συμμετέχουν σπάνια μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Προς το παρόν το μοντέλο βρίσκεται υπό την κατοχή του συλλέκτη Dallas Hawkins, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στις ΗΠΑ.

Το Dodge Double Header έχει δημιουργηθεί με την «ένωση» δύο διαφορετικών μοντέλων, ενός Dodge Colt και ενός Plymouth Champ. Λίγες είναι οι λεπτομέρειες που αφορούν τα τεχνικά θέματα και επικεντρώνονται στην τοποθέτηση δύο ομοίων κινητήρων 1,6 λίτρων, που βρίσκονται τοποθετημένοι κάτω από τα καπό και συνεργάζονται με δύο χειροκίνητα κιβώτια τεσσάρων σχέσεων. Επίσης, έχουμε αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες, δύο θέσεις οδήγησης, ανάλογα τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη, αλλά και ένα ποιοτικά προσεγμένο εσωτερικό.