Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μια εκπληκτική Aston Martin DB5

Ελλάδα 19:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία μια εκπληκτική Aston Martin DB5

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μια εκπληκτική Aston Martin DB5

ΝΕΑ

Μια σπάνια Aston Martin DB5 του 1963 είναι διαθέσιμη για δημοπρασία αλλά όχι από κάποιον από τους γνωστούς οίκους που έχουν παράδοση σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη Aston Martin DB5 δεν είναι διαθέσιμη για δημοπρασία από την Gooding & Company ή την RM Sotheby’s, όπως θα περίμενε κανείς αλλά από το διαδικτυακό Bring A Trailer.

Αυτή η DB5 έχει αριθμό πλαισίου 1348/R και ήταν από τις πρώτες 50 που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου παραγωγής του αυτοκινήτου. Πουλήθηκε το Νοέμβριο του 1963 από την Plough Motors, στο Gloucestershire και παρέμεινε στον πρώτο ιδιοκτήτη της μέχρι το 1967. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης είχε το αυτοκίνητο για τα επόμενα 10 χρόνια και το χρησιμοποίησε ως καθημερινό. Στη συνέχεια, από το 1977 και μετά, πέρασε από τα χέρια πολλών συλλεκτών στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες δεκαετίες και εισήχθη στον Καναδά το 2008.

Advertisement
Advertisement

Πριν από τέσσερα χρόνια, η βαφή του αμαξώματος (Silver Mink) φρεσκαρίστηκε, ενώ το 2001 είχαν αλλαχτεί οι προφυλακτήρες που έδειχναν σημάδια γήρανσης. Το 2017 το εσωτερικό του αυτοκινήτου δέχτηκε εκτενή ανακατασκευή από την RM Auto Restorasi στο Οντάριο του Καναδά, ,με το γκρι δέρμα της Connelly που ταιριάζει με την αρχική προδιαγραφή να καλύπτει όλες τις επιφάνειες στην καμπίνα όπως ακριβώς όριζε ο κατασκευαστής. Τα καθίσματα φρεσκαρίστηκαν ως προς τα αφρώδη τους, ενώ και οι μοκέτες ανανεώθηκαν για να έχει το εσωτερικό την αψεγάδιαστη εικόνα που είχε όπως όταν ήταν καινούργιο. Κάτω από το πανέμορφο καπό είναι ο αλουμινένιος 6κύλινδρος σε σειρά με χωρητικότητα 4,0 λίτρων με απόδοση 282 ίππους.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για το αυτοκίνητο, κάνουν λόγο για ανακατασκευή του κινητήρα το 1979, ενώ το 1992 έγιναν οι απαραίτητες επεμβάσεις για τη σκλήρυνση των μετάλλων προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιεί αμόλυβδη βενζίνη. Η μετάδοση έχει και αυτή ανακατασκευαστεί στα σημεία προκειμένου να λειτουργεί όπως όταν το αυτοκίνητο ήταν καινούργιο και το χειροκίνητο κιβώτιο με τις 5 σχέσεις, στέλνει την ισχύ του κινητήρα στους πίσω τροχούς. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το ποσό με το οποίο η εντυπωσιακή αυτή Aston Martin DB5 σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση, θα αλλάξει χέρια.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Η μοναδική Aston Martin Victor

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation (VIDEO)

Το συλλεκτικό ουίσκι της Aston Martin 

Advertisement