Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Scorpion Winter: Το νέο ελαστικό της Pirelli

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Scorpion Winter: Το νέο ελαστικό της Pirelli

ΝΕΑ

Scorpion Winter: Το νέο ελαστικό της Pirelli

ΝΕΑ

Ένα νέο προϊόν που αφορά σε SUV και Crossover παρουσίασε πρόσφατα η Pirelli. Η ιταλική μάρκα ελαστικών λανσάρει το Scorpion Winter, που προσφέρει σταθερότητα και έλεγχο σε στεγνό δρόμο αλλά κυρίως, σε χιονισμένες και βρεγμένες επιφάνειες. Στις πιο δύσκολες δηλαδή συνθήκες που μπορεί να συναντήσει ο οδηγός, τη περίοδο του Φθινοπώρου και του Χειμώνα. Κι όσο κι αν στη χώρα μας το καλοκαίρι φαντάζει ατελείωτο, να είστε σίγουροι πως η αλλαγή θα έρθει ξαφνικά και οι ελληνικοί δρόμοι θα κρύβουν πολλές παγίδες.

Advertisement
Advertisement

Ας μιλήσουμε… αριθμούς στην αρχή, όπως τουλάχιστον τους παραθέτει ο κατασκευαστής:
Αποστάσεις φρεναρίσματος στο χιόνι (50-0 χλμ./ώρα): -10%
Ελκτική πρόσφυση στο χιόνι (10-40 χλμ./ώρα): +9%
Αποστάσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο (80-0 χλμ./ώρα): – 2,5 m
Αποστάσεις φρεναρίσματος στο στεγνό (100-0 χλμ./ώρα): – 1,7 m
Οικονομία καυσίμου: 4%

Αριθμοί που προέκυψαν μετά από τρία χρόνια εξέλιξης και περισσότερα από 300 χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών, σε θερμοκρασίες που κυμαίνοντας από τους -32 της Σουηδίας έως τους +8 της Ισπανίας αλλά παράλληλα και μέσα από εκτεταμένη δουλειά στους υπολογιστές και τους προσωμοιωτές. Τομέας στον οποίο όπως δήλωσε πρόσφατα στο NewsAuto ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Χέμπερι, επενδύουν πολλά. Τόσο σε ότι έχει να κάνει με τα ελαστικά για τη φόρμουλα 1 και τους αγώνες, όσο και στα ελαστικά για το δρόμο και το αυτοκίνητο σας. Άλλωστε η τεχνογνωσία από τους αγώνες και κυρίως το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και το συγκεκριμένο ελαστικό. Παράλληλα, η Pirelli συνεργάστηκε εκτενώς και με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές SUV παγκοσμίως, όπως οι Audi, AMG, BMW, Porsche, VW, Volvo, Mercedes και Land Rover.

Υπάρχουν τρεις τομείς στους οποίους οι μηχανικοί της Pirelli συνεργάστηκαν για να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις του νέου χειμερινού ελαστικού. Πρώτον, η χάραξη του πέλματος που βελτιώνει την πρόσφυση χάρη στις αυλακώσεις σχήματος V, μεγιστοποιεί την πρόσφυση και την αποβολή χιονιού και νερού. Δεύτερον, η γόμα που αποτελείται από νέα πολυμερή. Τρίτον, η εσωτερική δομή που διασφαλίζει πιο ακριβή απόκριση και βελτιωμένη συμπεριφορά καθώς και μικρότερη αντίσταση κύλισης.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του νέου μέλους στην οικογένεια της Pirelli, που εμπλουτίζει τη γκάμα Scorpion που αφορά αποκλειστικά SUV και Crossover, έγινε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.[nggallery id=658]