Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σχεδόν έτοιμο το ανανεωμένο Renault Zoe

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σχεδόν έτοιμο το ανανεωμένο Renault Zoe

ΝΕΑ

Σχεδόν έτοιμο το ανανεωμένο Renault Zoe

ΝΕΑ

Η Renault βρίσκεται σε διαδικασίες ανανέωσης του ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Zoe, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί πριν το καλοκαίρι του 2019.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως δήλωσε ο αρχισχεδιαστής της γαλλικής εταιρείας, Laurens van den Acker, το ανανεωμένο Zoe έχει δεχθεί μία αρκετά μεγάλη αισθητικής φύσεως αλλαγή, τόσο εξωτερικά, όσο και στην καμπίνα του, καθώς ο ανταγωνισμός αναμένεται τα επόμενα χρόνια αρκετά σκληρός. Από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, φαίνεται ότι το ανανεωμένο Zoe θα διαθέτει αρκετά κοινά σημεία με το τελευταίας γενιάς Clio, όπως την εμπρός μάσκα και τα φωτιστικά σώματα LED. Αλλά και στο εσωτερικό η εικόνα μοιάζει αρκετά με αυτή του μεγαλύτερου μοντέλου της Renault, ενώ θα χρησιμοποιηθούν σε μεγάλη ποσότητα και οικολογικά υλικά.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Zoe δεν θα χρησιμοποιεί την ήδη υπάρχουσα από το Nissan Leaf πλατφόρμα, αλλά θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα, η οποία έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα και θα τοποθετηθεί στο μέλλον σε οχήματα πόλης αλλά και μικρομεσαία και των τριών κατασκευαστών του Γκρουπ (Renault-Nissan-Mitsubishi). Χάρη σε αυτή θα μπορούν να τοποθετηθούν μεγαλύτερες μπαταρίες με στόχο η αυτονομία να φτάσει το ψυχολογικό όριο των 400 km, καλύπτοντας τις αυστηρότερες μετρήσεις WLTP. Και πάλι όμως το ανανεωμένο ηλεκτροκίνητο γαλλικό μοντέλο δεν θα μπορεί να συγκριθεί με τα 470 km που θεωρητικά προσφέρει το Hyundai Kona Electric.