Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Σας θυμίζει κάτι το Vanwall Vandervell;

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σας θυμίζει κάτι το Vanwall Vandervell;

Mobility

Σας θυμίζει κάτι το Vanwall Vandervell;

Mobility

Είναι το νέο ηλεκτρικό χάτσμπακ της εταιρείας που ειδικεύεται στα αγωνιστικά αυτοκίνητα και ιδιαίτερα σε εκείνα των πρωτοτύπων και θα παραχθεί σε 500 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Με απόδοση ισχύος 572 ίππων, το Vanwall Vandervell είναι η απάντηση στους πελάτες της μάρκας που θέλουν κάτι πιο «γήινο» σε σχέση με τις συνηθισμένες προτάσεις.

Έχει αυτονομία που φτάνει έως και τα 450 χιλιόμετρα με μια φόρτιση και πίσω από τη δημιουργία του, βρίσκεται η διάθεση της αγωνιστικής ομάδας να αποτίνει φόρο τιμής στο όνομα Vanwall και στην αγγλική του κληρονομιά. Με το όνομα Vandervell, το περιορισμένης έκδοσης αμιγώς ηλεκτρικό hot hatch, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική- όσο αυτό είναι δυνατό.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, με την «S» να είναι η «βασική» με τετρακίνηση και 315 ίππους, που γράφει χρόνο 4,9 δευτερολέπτων για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και έχει τελική ταχύτητα 183 χλμ./ώρα. Η πιο δυνατή εκδοχή λέγεται Plus, έχει 572 ίππους και χρειάζεται για να φτάσει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα μόλις 3,4 δευτερόλεπτα.

Για την Plus, η τελική ταχύτητα είναι 232 χλμ./ώρα, ενώ ελαφρώς περιορισμένη είναι η αυτονομία με μια φόρτιση, σημειώνοντας έως 418 χιλιόμετρα (το «S» είναι αυτό που φτάνει τα 450 χιλιόμετρα με μια φόρτιση). Η εταιρεία ανακοίνωσε πως μόλις 500 Vandervell θα παραχθούν στις εγκαταστάσεις της, με τιμές που ξεκινούν από 128.000 ευρώ και τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να τοποθετούνται χρονικά στο τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ: Γιατί όχι;
Σχολεία: Ρεκόρ αιτημάτων για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας!
H διάδοχος της Lamborghini Aventador θα είναι έτσι!

Advertisement