Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Γιατί η Aston Martin δίνει αυτοκίνητά της στην F1;

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Aston Martin δίνει αυτοκίνητά της στην F1;

ΑΓΩΝΕΣ

Γιατί η Aston Martin δίνει αυτοκίνητά της στην F1;

ΑΓΩΝΕΣ

Στα 12 Γκραν Πρι της σαιζόν της F1 που ξεκινά σε λίγο το Safety Car και το Ιατρικό Αυτοκίνητο θα προέρχονται και πάλι από την Aston Martin.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει ξανά τα Safety και Medical Cars για όλη τη σαιζόν του 2022 στην F1, που ξεκινά το τριήμερο 8 με 10 Απριλίου.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέρος η Aston Martin θα διαθέτει μια Vantage ως Safety Car με τις πλέον πρόσφατες αναβαθμίσεις σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις της και όχι μόνο. Μάλιστα για να την προσαρμόσουν όσο το δυνατόν καλύτερα στο ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας οι μηχανικοί της εταιρείας χρησιμοποίησαν την εμπειρία τους από τους αγώνες GT ​​σε όλο τον κόσμο. Πίσω από το τιμόνι θα κάθεται και πάλι ο οδηγός της FIA, Bernd Maylander.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, ο οδηγός και ο επιβάτης έχουν πρόσβαση στο σύστημα επικοινωνίας της FIA, ενώ όπως συμβαίνει και στα μονοθέσια της F1, διαθέτει κάμερες για να προσφέρει ζωντανή εικόνα στο κοινό που παρακολουθεί. Παράλληλα, το SUV της μάρκας, η DBX, επανέρχεται στα καθήκοντά της ως «Ιατρικό Αυτοκίνητο», έχοντας και σε αυτή την περίπτωση αρκετές μετατροπές.

Σε αυτές συγκαταλέγονται τα καθίσματα bucket με την πιστοποίηση της FIA με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, καθώς και οθόνες που επιτρέπουν στο γιατρό να παρακολουθεί ζωντανά τη ροή του αγώνα ενώ κάθεται στο pit lane. Στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται επίσης ένα μεγάλο σετ με ιατρικά εργαλεία, απινιδωτής και αρκετοί πυροσβεστήρες.

Advertisement

Αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε για ποιούς λόγους η Aston Martin επιζητά την ενεργή παρουσία μοντέλων της στα Γκραν Πρι o προφανής είναι η προβολή τους στο κοινό που παρακολουθεί τα δρώμενα της F1 τα αγωνιστικά τριήμερα. Ο δεύτερος λόγος είναι η συλλογή δεδομένων από την κίνησή τους στις πίστες των GP, τα οποία στη συνέχεια αξιοποιούνται από τους μηχανικούς της στην εξέλιξη των αυτοκινήτων της, Ενδεικτικό είναι το ότι τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την “ιατρική” DBX κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, βοήθησαν ιδιαίτερα στην εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσής της, της DBX 707 που είναι και το πιο δυνατό πολυτελές SUV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2022 Test Barcelona: Ταχύτερος ο Leclerc τη 2η ημέρα
Μόνο με ωτοασπίδες μπορεί να οδηγηθεί η Aston Martin Valkyrie
Aston Martin: Νέα μάσκα για τη Vantage

 

Advertisement