Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Reuters: Η Nissan θα έχει δύο μοντέλα για την Ευρώπη σε 3 χρόνια

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Reuters: Η Nissan θα έχει δύο μοντέλα για την Ευρώπη σε 3 χρόνια

ΝΕΑ

Reuters: Η Nissan θα έχει δύο μοντέλα για την Ευρώπη σε 3 χρόνια

ΝΕΑ

Η Nissan θα κάνει πίσω από την Ευρώπη και από άλλες αγορές για να επικεντρωθεί στις Η.Π.Α., την Κίνα και την Ιαπωνία, σε ένα νέο πλάνο αναδιάρθρωσης που αποκαλύπτει σήμερα το πρακτορείο reuters.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα πάντα με το reuters, το νέο επιχειρησιακό πλάνο της Nissan θα ανακοινωθεί στις 28 Μαΐου και θα είναι τριετές, έχοντας ως στόχο να αυξήσει τα μερίδια της μάρκας στις 3 αγορές που προαναφέραμε.

Παράλληλα, μέσω του πλάνου αυτού θα επεκταθούν οι συνεργασίες με τη Renault και τη Mitsubishi, τους δύο άλλους συμμάχους της Nissan στην κοινοπραξία, παίρνοντας από τη Mitsubishi τεχνολογία για plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και αφήνοντας στη Renault το κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της κύριας εκπροσώπησης του Group στη  Ευρώπη.

Τι κοινό έχει το Ελληνικό Hypercar των 3.000 ίππων με την NASA;

Advertisement
Advertisement

Όπως ξεκαθαρίζει το reuters, το γεγονός ότι η Nissan θα επικεντρωθεί σε Η.Π.Α., Κίνα και Ιαπωνία, δεν σημαίνει ότι θα φύγει εντελώς από όλες τις άλλες αγορές του πλανήτη.

Ωστόσο στην Ευρώπη θα έχει μειωμένη παρουσία μοντέλων, κρατώντας μόνο το νέο Juke και το πολύ δημοφιλές Qashqai. Αντίστοιχα, πιο μικρή γκάμα στοχευμένη στα θέλω της κάθε αγοράς η Nissan θα έχει και στην Ινδία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τη Νότια Αφρική, τη Ρωσία, τη Βραζιλία και το Μεξικό, ενώ σε Αφρική και Μέση Ανατολή θα συνεχίσει με το δημοφιλές Patrol.

Advertisement

Εμείς, σε συνέχεια του δημοσιεύματος του reuters επικοινωνήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan, Νικ. Ι. Θεοχαράκης, η οποία μας ενημέρωσε ότι αναμένει λεπτομερή ενημέρωση από τη Nissan Europe για όσα γράφει το πρακτορείο.

Advertisement

Τις επόμενες ημέρες σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε περισσότερα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για κάθε νέα εξέλιξη.