Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault-Nissan-Mitsubishi: Τι αλλάζει;

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault-Nissan-Mitsubishi: Τι αλλάζει;

ΝΕΑ

Renault-Nissan-Mitsubishi: Τι αλλάζει;

ΝΕΑ

H συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο, που έχει ως στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της κάθε μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το νέο πλάνο της συμμαχίας, κάθε μια από τις μάρκες του Group θα αναλάβει τα ηνία σε κάθε περιοχή του πλανήτη όντας παράλληλα υπεύθυνη για την εξέλιξη και παραγωγή των νέων προϊόντων του Ομίλου.

Έτσι, για παράδειγμα η Renault θα είναι υπεύθυνη για την Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αφρική, με τη Nissan να είναι υπεύθυνη για την Κίνα, τη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία. Η Mitsubishi θα έχει τα ηνία της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ωκεανίας.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των νέων μοντέλων, ανάλογα με την περιοχή και την μάρκα που θα ηγείται, θα ανατίθεται και η εξέλιξη του κάθε αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Πόσο θα επιβαρυνθούν οι δασμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Euro5

Με βάση τα όσα ανακοίνωσε μέχρι στιγμής η συμμαχία, η εξέλιξη του μελλοντικού νέου B-SUV ανατίθεται στη Renault (που είναι υπεύθυνη για την Ευρώπη), ενώ η εξέλιξη του μελλοντικού C-SUV μετά το 2025, ανατίθεται στη Nissan.

Advertisement

Αντίστοιχη θα είναι η ανάθεση ανά μάρκα της παραγωγής και εξέλιξης και άλλων νέων μοντέλων σε περιοχές όπως η Ιαπωνία, η Λατινική Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία, αφού η συμμαχία έχει θέσει ως στόχο σχεδόν το 50% των μοντέλων της μέχρι το 2025 να έχει εξελιχθεί και παραχθεί με βάση τη νέα στρατηγική.

Advertisement

Παράλληλα, θα συνεχιστεί και ενισχυθεί ο διαμοιρασμός πλατφόρμων, κινητήρων και τεχνολογιών μεταξύ όλων των μαρκών, όπως για παράδειγμα έχει γίνει ήδη στις περιπτώσεις των νέων Renault Clio και Nissan Juke που βασίζονται πάνω στην ίδια CMF-B πλατφόρμα.

Ειδικά στο πεδίο των τεχνολογιών, η Nissan θα είναι πλέον υπεύθυνη για το πεδίο της αυτόνομης οδήγησης και η Renault για την νέα Android πλατφόρμα που αφορά σε τεχνολογίες συνδεσιμότητας (η Nissan για την αντίστοιχη πλατφόρμα στην Κίνα).

Σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Renault θα είναι υπεύθυνη για τα τεχνολογικά συστήματά τους και τους κινητήρες της πλατφόρμας CMF-A/B ePT, ενώ η Nissan για τους ηλεκτροκινητήρες της πλατφόρμας CMF-EV ePT.

Advertisement

Τέλος η Mitsubishi θα έχει τα ηνία για τα υβριδικά plug-in συστήματα, που θα δούμε σε μοντέλα της μικρομεσαίας και της μεσαίας κατηγορίας.