Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Megane RS δια χειρός Prodrive

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Megane RS δια χειρός Prodrive

ΝΕΑ

Renault Megane RS δια χειρός Prodrive

ΝΕΑ

H εταιρεία Prodrive εξέλιξε το τέταρτης γενιάς Renault Megane RS, μετατρέποντάς το σε αγωνιστικό «θηρίο», έτοιμο να πρωταγωνιστήσει στη νέα σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος World Rallycross, χάρη στη συμμετοχή της ομάδας GCK και οδηγούς τους Guerlain Chicherit και Jerome Grosset-Jannin.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη του νέου Megane RS δεν έχει γίνει από το τμήμα Renault Sport, αλλά από την Prodrive, που έγινε γνωστή χάρη στην εμπλοκή της στο WRC, με την ομάδα της Subaru, αλλά και στους αγώνες αντοχής με την Aston Martin.

Renault_Megane_RS_RX_0001-chariatis-530

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της βρετανικής εταιρείας, το γαλλικό μοντέλο διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων, που καλύπτει τις αγωνιστικές προδιαγραφές της FIA. Η απόδοσή του είναι πάνω από 600 PS, ενώ το σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων της Xtrac μεταφέρει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

renault-megane-rs-rx-chariatis-640

Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω, με τα αμορτισέρ να έχουν εξελιχθεί από την Ohlins, ενώ τα φρένα με δίσκους 300 mm και τετραπίστονες δαγκάνες έχουν τοποθετηθεί μέσα στο πλαίσιο και όχι στις 17 ιντσών ζάντες της OZ Racing, όπου θα περίμενε κανείς να βρει. Με τον τρόπο αυτό οι μηχανικοί έχουν μειώσει τη μη αναρτώμενη μάζα από τα άκρα του Megane RX, μεταφέροντας το κέντρο βάρους.

Advertisement

Το φετινό πρωτάθλημα Rallycross ξεκινήσε στις 14-15 Απριλίου με τον αγώνα της Ισπανίας.