Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault EZ-Ultimo: Πολυτελές σαλόνι με ρόδες…

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault EZ-Ultimo: Πολυτελές σαλόνι με ρόδες…

ΝΕΑ

Renault EZ-Ultimo: Πολυτελές σαλόνι με ρόδες…

ΝΕΑ

Η Renault έχει σηκώσει το πέπλο από το EZ concept car, πρόκειται για το αυτόνομο, ηλεκτρικό EZ-Ultimo. Σχεδιασμένο να προσφέρει “αναβαθμισμένη οδήγηση για όλους”, η νέα μελέτη περιγράφεται από τη Renault ως ατομικό κινητό σαλόνι. Η εταιρία θέλει να το θεωρήσετε ως την επέκταση της πριμοδότησης που προσφέρει ένα ξενοδοχείο, ένα θέρετρο ή μια αεροπορική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η ιδέα του ρομπότ-οχήματος βασίζεται στην ευελιξία: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία μόνο διαδρομή για μία ώρα ή για μία ολόκληρη ημέρα. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο για ένα ιδιωτικό ταξίδι σε μια πόλη, μια πλούσια τουριστική εμπειρία ή μια υπηρεσία επαγγελματικών ταξιδιών. Το πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το EZ-Ultimo μπορεί να προσαρμοστεί στον πραγματικό πάροχο υπηρεσιών. Η ιδέα είναι εμπνευσμένη από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το γαλλικό στυλ, με τον χώρο των επιβατών σχεδιασμένο σαν ένα προσωπικό σαλόνι εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για χαλάρωση ή συγκέντρωση. Η πρόσβαση στην καμπίνα παρέχεται από μια μεγάλη αυτόματη πόρτα που όταν ανοίγει οι επιβάτες καλωσορίζονται από ένα περιστρεφόμενο κάθισμα.

Renault-ez-ultimo-concept-tsiro-640-2

Advertisement
Advertisement

Η εμπνευσμένη σχεδιαστικά καμπίνα χρησιμοποιεί υλικά όπως ξύλο και δέρμα. Το όχημα δίνει επίσης στους επιβάτες τη δυνατότητα μεγαλύτερης ιδιωτικότητας μέσω των γυάλινων πτυχών στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου. Για ένα ακόμη πιο άνετο ταξίδι, το concept car σηματοδοτεί το ντεμπούτο του Augmented Editorial Experience. Εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Groupe Challenges,το AEX αποτελεί μια ρεαλιστική εμπειρία που συνδυάζει εξατομικευμένο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, εμπειρίες πολυμέσων και κινητικότητα. Ο στόχος είναι να μετατρέψει το χρόνο ταξιδιού σε μια μαθησιακή εμπειρία για τους μελλοντικούς επιβάτες του EZ-Ultimo.

Ακολουθώντας τα βήματα των σπουδών EZ-Go και EZ-Pro, το EZ-Ultimo είναι εξοπλισμένο με αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης επιπέδου 4 και είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε αστικό περιβάλλον, στον αυτοκινητόδρομο ή σε υπηρεσίες μεταφοράς σε ειδικούς δρόμους.

Renault-ez-ultimo-concept-tsiro-640Renault-ez-ultimo-concept-tsiro-640-1