Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault Austral: Ο ήχος της ποιότητας (+video)

Ελλάδα 2:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Austral: Ο ήχος της ποιότητας (+video)

ΝΕΑ

Renault Austral: Ο ήχος της ποιότητας (+video)

ΝΕΑ

Η ποιότητα κατασκευής του νέου Renault Austral, αφορά πολλά περισσότερα από την απλή επιλογή των υλικών και την κορυφαία τεχνολογία που εξοπλίζει το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Κάθε λεπτομέρεια μελετήθηκε εξονυχιστικά ώστε να αναβαθμίσει το όλο project.

Μέσα από την διήγηση του Olivier, ειδικός στον τομέα της ποιότητας κατασκευής, μαθαίνουμε τη δουλειά που έγινε σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εσωτερικού, το συρόμενο υποβραχιόνιο, καθώς και τους λόγους που κάνουν την συρόμενη λειτουργία του τόσο εκλεπτυσμένη.

Το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή στο high-tech cockpit του νέου Renault Austral, είναι η αρμονία. Το επόμενο που τραβάει το βλέμμα είναι η εντυπωσιακή οθόνη του συστήματος OpenR, που ενεργοποιείται εκπέμποντας έναν ήχο καλωσορίσματος. Το τρίτο χαρακτηριστικό, που είναι αδύνατο να μην προσέξει κανείς, είναι το: συρόμενο υποβραχιόνιο (στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων). Οδηγεί το χέρι στη σωστή θέση, ώστε να διευκολύνει τη χρήση της οθόνης πολυμέσων, αλλά και των πιεζοηλεκτρικών μπουτόν που βρίσκονται από κάτω. Η αίσθηση χειρισμού αυτού του εργονομικού στοιχείου είναι πολύ ιδιαίτερη.

Advertisement
Advertisement

Προσελκύοντας τα βλέμματα με βοηθό το design

Η δουλειά του Olivier, ως ειδικού σε θέματα ποιότητας κατασκευής, απαιτεί εξαιρετική λεπτότητα: πρέπει να είναι σίγουρος ότι κάθε νέο μοντέλο της γκάμας της Renault αντανακλά συνέπεια παντού και ότι τα διάφορα μέρη του αμαξώματος και του θαλάμου των επιβατών συνθέτουν ένα αναβαθμισμένο σύνολο. Ελέγχει την ποιότητα των υλικών, επιβλέπει ολόκληρη τη διαδικασία μετατροπής μιας εικόνας από το σχεδιαστήριο, σε ένα όχημα έτοιμο για το δρόμο, ελέγχει ότι οι κινήσεις γίνονται ομαλά και οι επιφάνειες είναι λείες, βεβαιώνεται ότι τα κινούμενα μέρη χρησιμοποιούνται με ευκολία, ενώ ψάχνει τρόπους να «μαγνητίζει» το ενδιαφέρον των χρηστών.

Advertisement

Το νέο Renault Austral, δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Olivier και οι συνεργάτες του μελέτησαν εξονυχιστικά και την παραμικρή του λεπτομέρεια, έχοντας στόχο να εκτοξεύσουν την ποιοτική εμπειρία που βιώνει κανείς στο εσωτερικό του. “Δουλέψαμε πάνω σε όλα τα κινούμενα μέρη του νέου Austral. Αν όμως πρέπει να θυμηθώ κάτι ειδικότερα, αυτό είναι συρόμενο υποβραχιόνιο. Είχαμε ένα φανταστικό πολυ-λειτουργικό σχεδιαστικό σύνολο στην κεντρική κονσόλα, αλλά η μετακίνηση του εμπρός και πίσω δεν ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική. Μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας Εσωτερικής Σχεδίασης σκεφτήκαμε πώς να το κάνουμε πιο ελκυστικό”.

Advertisement

Όταν ο ήχος έχει σημασία

Η προσθήκη των εγκοπών και των ήχων που κάνουν αυτές, όταν μετακινείς κάτι μπρος-πίσω, σύντομα έγινε ο προφανής λόγος που μας οδήγησε να προχωρήσουμε στην υιοθέτηση αυτής της καινοτομίας στο υποβραχιόνιο. Αμέσως, σκεφτήκαμε να προσθέσουμε έναν ήχο που να συνοδεύει τη μετακίνηση του υποβραχιόνιου: ένας ήχος που να ταιριάζει και να θυμίζει μετακίνηση πάνω σε ‘ράγες με καστάνια.”, είπε ο Olivie.

Advertisement

Ο Olivier ήξερε ακριβώς πώς ήθελε να ακούγεται, αλλά έπρεπε να βρει τις λέξεις για να περιγράψει την αίσθηση στην υπόλοιπη ομάδα… και αυτό δεν ήταν και τόσο απλό. Ευτυχώς, η ασχολία του και με άλλου είδους μηχανισμούς τον βοήθησε να βρει αυτόν που χρειαζόταν για να κάνει όλη την ομάδα να καταλάβει τι εννοούσε. Ως φανατικός λάτρης των ρολογιών, των οποίων θαυμάζει την απόλυτη ακρίβεια του μηχανισμού τους και τον συναρπάζει το τέλειο φινίρισμά τους, φορούσε ένα τέτοιο που έκανε ακριβώς τον ήχο που είχε στο μυαλό του.

“Έτυχε κάποια στιγμή να περιστρέψω τη στεφάνη του ρολογιού που φοράω και άκουσα ακριβώς αυτό τον ήχο που σκεφτόμουν για το συρόμενο υποβραχιόνιο του Austral. Είναι ένας ήχος που αναδεικνύει την ποιότητα κατασκευής και την ακρίβεια του μηχανισμού.” Ήταν ένα από τα ρολόγια του Olivier, με καστάνια στον μηχανισμό περιστροφής της στεφάνης, που τον οδήγησε να δημιουργήσει τον ήχο που φανταζόταν για το συρόμενο υποβραχιόνιο στο νέο Renault Austral.

Ο Olivier δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο ήχος που εκπέμπουν τα κινούμενα μέρη ενός αυτοκινήτου προσδίδει προστιθέμενη αξία για το χρήστη. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε να δούμε τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του Austral να αρχίσουν να απολαμβάνουν την κίνηση του συρόμενου υποβραχιόνιου”Ο ίδιος εργάζεται για να συμπεριλάβει την ίδια ηχητική αίσθηση σε πολλά μελλοντικά μοντέλα στη γκάμα της Renault, τα οποία θα αποκαλυφθούν σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Renault Austral: Του μιλάτε, καταλαβαίνει! (+video)
Διαρροή για το Renault
Το Austral. o διάδοχος του Renault Kadjar, θα είναι έτσι