Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault: «Αντεπίθεση» με πέντε νέα μοντέλα

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault: «Αντεπίθεση» με πέντε νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Renault: «Αντεπίθεση» με πέντε νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Με τα Clio, Zoe EV, Arkana, Triber και του ηλεκτρικού K-ZE στην Κίνα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις στο β’ εξάμηνο.

Advertisement
Advertisement

Με μία άκρως επιθετική εμπορική πολιτική η Renault θα επιδιώξει να αντιστρέψει το αρνητικό πρόσημο που σημείωσαν οι πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο εξαιτίας της επιβράδυνσης που σημειώνει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ειδικότερα οι πωλήσεις του γαλλικού ομίλου σημείωσαν πτώση 6,7% καθώς διατέθηκαν 1,94 εκατ. οχήματα έναντι 2,08 εκατ. οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Advertisement
Advertisement

Η ύφεση ξεπέρασε την παγκόσμια συρρίκνωση της αγοράς κατά 7,1%, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

«Η Renault διατήρησε το μερίδιο αγοράς της στο πρώτο εξάμηνο σε μια αγορά που καταγράφει κάθετη πτώση χωρίς να έχουμε κανένα νέο μοντέλο», ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ανάπτυξη του νέου Clio θα βοηθήσει στην άνοδο των πωλήσεων στο δεύτερο εξάμηνο, δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων Olivier Murguet.

Advertisement

Άλλες άλλα μοντέλα όπως το ανανεωμένο Zoe EV στην Ευρώπη, του Arkana στη Ρωσία, του Triber στην Ινδία και του ηλεκτρικού K-ZE στην Κίνα θα ενισχύσουν περαιτέρω τις πωλήσεις της εταιρείας.

Advertisement

Οι επιδόσεις

Παρά το γεγονός πως οι πωλήσεις της Renault μειώθηκαν κατά 12% το πρώτο εξάμηνο, οι μάρκες που διαθέτουν φθηνά μοντέλα όπως η Dacia και η Lada σημείωσαν άνοδο 4,5% και 6,8% αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις του ομίλου ήταν σταθερές σε μια φθίνουσα ευρωπαϊκή αγορά, αλλά η πτώση ήταν υψηλότερη στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στην Ινδία, – εξαιτίας της απειλής των αμερικανικών κυρώσεων.

Advertisement

Στην Ευρασία οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 5,2% συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, στην Αμερική η πτώση ανήλθε σε 3,9% αλλά η Renault εκτιμά πως η αγορά της Βραζιλίας θα καταγράψει άνοδο 8% φέτος.

Η παγκόσμια αγορά θα παρουσιάσει μια νέα πτώση της τάξης του 3% φέτος, δήλωσε η Renault, με τη Ρωσία να μειώνεται κατά 2% έως 3% και η Ευρώπη σταθερή, υποθέτοντας ότι θα αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit.

Η Renault έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει πλήρη αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου στις 26 Ιουλίου.