Mobility

Ρεκόρ ταχύτητας για το ηλεκτρικό Genovation GXE (+video)

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεκόρ ταχύτητας για το ηλεκτρικό Genovation GXE (+video)

Mobility

Ρεκόρ ταχύτητας για το ηλεκτρικό Genovation GXE (+video)

Mobility

Το μοντέλο GXE της Genovation, ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με βάση την Chevrolet Corvette C7, κατάφερε να «σπάσει» το δικό του ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην απόσταση των 1,6 χλμ (ένα μίλι).

Advertisement
Advertisement

 

Τα 338.284 χλμ (210,2 μίλια) πέτυχε κατά τη διάρκεια δύο περασμάτων το Genovation GXE σε ένα διάδρομο του διαστημικού κέντρου Kennedy στο νησί Merritt της Φλόριντα. Η ταχύτητα των 338 χλμ είναι ρεκόρ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο εγχείρημα έδωσε το παρόν και η International Mile Racing Association, η οποία πιστοποίησε την επίδοση. Η ίδια ένωση επικύρωσε επίσης το προηγούμενο ρεκόρ των 336 χλ (209 μίλια), που πέτυχε το πρωτότυπο της GXE το 2016.

Advertisement
Advertisement

Η Genovation σχεδιάζει να κατασκευάσει μόνο 75 μονάδες του GXE. Η εταιρεία πραγματοποιεί τελικές δοκιμές πριν από την έναρξη των παραδόσεων των αυτοκίνητων στους πελάτες της στις αρχές του 2020. Αν θέλετε να βάλετε ένα GXE στο γκαράζ σας θα χρειαστείτε τουλάχιστον 686.848 ευρώ (750.000 δολάρια), συν το κόστος μίας C7 Corvette. (μάλλον πολλά). Η GXE διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με ισχύ 800 ίππων. Το αυτοκίνητο έχει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, αλλά μπορεί να παραγγελθεί και με μηχανικό 7 ταχυτήτων. Εξοπλίζεται επίσης με τροχούς από ανθρακονήματα και δισκόπλακες άνθρακα/κεραμικές. Η μπαταρία, που δίνει την κίνηση είναι μια μονάδα 61,6 kw/h, η οποία δηλώνει η Genovation ότι είναι αρκετή για 281, 6 χλμ αυτονομία με μέτρια οδήγηση.

Advertisement

Παρά την έμφαση στις επιδόσεις, η GXE εξακολουθεί να είναι εξοπλισμένη με διάφορα αξεσουάρ πολυτελείας. Αυτά περιλαμβάνουν ένα Premium ηχοσύστημα JBL με 10 ηχεία, ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10,4 ιντσών και καπιτονέ δέρμα σχεδόν σε κάθε επιφάνεια. Αλλιώς κρατάτε το… λιτό εσωτερικό της Corvette C7.

Με τα χρήματα που η Genovation θα μαζέψει από την GXE, σχεδιάζει να αναπτύξει πιο προσιτά EV. Ανάμεσά τους και ένα σπορ αυτοκίνητο που θα ονομάζεται G2.

Advertisement

 

 

Advertisement