Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ στο Nurburgring για το Lynk&Co 03 Cyan (+video)

Ελλάδα 15:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ στο Nurburgring για το Lynk&Co 03 Cyan (+video)

ΝΕΑ

Ρεκόρ στο Nurburgring για το Lynk&Co 03 Cyan (+video)

ΝΕΑ

Η Cyan Racing υποστηρίζει πως πέτυχε δύο ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring: Το Lynk&Co 03 πέτυχε τον ταχύτερο γύρο στην κατηγορία των αυτοκινήτων με την κίνηση στους εμπρός τροχούς αλλά και για τα μοντέλα με τετράθυρα αμαξώματα.

Advertisement
Advertisement

 

Ο πρωταθλητή του 2017 για το WTCC Thed Bjork οδήγησε το αυτοκίνητο στην διαδρομή των 20, 8 χλμ στο Nurburgring Nordschleife και πέτυχε χρόνο 7:20.143, που είναι δύο δευτερόλεπτα ταχύτερο από την Jaguar XE SV Project 8 και 20 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το Renault Megane RS Trophy-R. Όμως υπάρχει μία… παγίδα το «03» είναι ένα αγωνιστικό πρωτότυπο και όχι αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

«Το αυτοκίνητο είναι ευχάριστο στην οδήγηση ανεξάρτητα από τις συνθήκες οδήγησης, είτε βρίσκεστε στο Nurburgring είτε στην autobahn», δήλωσε ο Bjork και πρόσθεσε: «Το ρεκόρ, έχει για εμένα την ίδια σημασία με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Σε αντίθεση με την Jaguar και το Renault, που είναι αυτοκίνητα παραγωγής το Lynk&Co 03 είναι ακόμη σε πρωτότυπη μορφή. Έτσι το ρεκόρ μπορεί να αμφισβητηθεί. Αργότερα το αυτοκίνητο θα περάσει στην παραγωγή όμως μέχρι τότε τα εύσημα για το ρεκόρ στο Nurburgring Nordschleife θα τα έχει η Cyan Racing για την προετοιμασία του πρωτοτύπου.

Advertisement

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε περάσματα στο Nurburgring Nordschleife για την προετοιμασία του αυτοκινήτου και καταλήξαμε σε ένα ρεκόρ. Αυτό δείχνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας της Lynk&Co» συμπλήρωσε ο Henrik Fries διευθυντής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Cyan Racing.

Advertisement

Ο κινητήρας του Lynk&Co 03 Cyan Concept είναι ένας δίλιτρος τετρακύλινδρος με turbo, με κιβώτιο έξι σχέσεων sequential. Αποδίδει 528 ίππους στις 7.800 σ.α.λ και 504 Nm ροπής. Κάνει το 0-100 χλμ σε 4,4 δεύτερα και πετυχαίνει 310 χλμ τελικής ταχύτητας.

 

 

Advertisement