Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ στο Bathurst για το Honda Civic Type R (VIDEO)

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ στο Bathurst για το Honda Civic Type R (VIDEO)

ΝΕΑ

Ρεκόρ στο Bathurst για το Honda Civic Type R (VIDEO)

ΝΕΑ

Με τον Jenson Button στο τιμόνι, το Civic Type R με τους 320 ίππους της Honda έγραψε χρόνο- ρεκόρ για προσθιοκίνητο παραγωγής στην πίστα Bathurst της Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

 

Άλλο ένα ρεκόρ από το super hot hatch της Honda που αποδεικνύεται πολύ ικανό για την κατηγορία των προσθιοκίνητων παραγωγής. Αυτή τη φορά, βρέθηκε με τον Jenson Button (πρωταθλητής 2009 της F1 και «πρέσβης» της Honda παγκοσμίως) πίσω από το τιμόνι, στην πίστα- ορόσημο της Αυσταλίας, στο Bathurst του Mount Panorama. Με τον Button να απολαμβάνει τους γρήγορους γύρους του με το Civic Type R, η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ήταν 2:35.207 στην πίστα των 6,2 χιλιομέτρων με την ιδιαίτερη χάραξη και την έντονη υψομετρική διαφορά στη διαδρομή της (174 μέτρα).

Advertisement
Advertisement

Ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του ο Button, ήταν μια ώρα το πρωί της 22ας Απριλίου και ένα 10λεπτο το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Συνολικά, ο Button έκανε με το Civic Type R 14 γρήγορους γύρους στην πίστα, προσπαθώντας για τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Σταδιακά, με το χρονόμετρο να σταματάει όλο και πιο νωρίς, το ρεκόρ έγινε μια και ο χρόνος των 2:35.207 είναι ο καλύτερος που έχει γίνει με προσθιοκίνητο παραγωγής μέσα στην πίστα που θεωρείται το αντίστοιχο του Nurburgring για την Αυστραλία.

Advertisement

«Ότι και να οδηγείς στο Mount Panorama σου προσφέρει πολύ χαρά. Στο επάνω μέρος της βουνού, το Type R είναι πάρα πολύ γρήγορο και σου επιτρέπει να διατηρήσεις τη φόρα σου, περνώντας πραγματικά γρήγορα, κάτι που μου φάνηκε ιδιαίτερα διασκεδαστικό» είπε ο Button μετά την πραγματοποίηση του ρεκόρ. «Αισθάνομαι πως πήρα ό,τι καλύτερο μπορούσε να δώσει το αυτοκίνητο. Επειδή ήταν όμως αρκετή η ζέστη, νομίζω πως με συνθήκες περισσότερης ψύχρας στην ατμόσφαιρα, θα είχαμε και ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα».

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Button έχει και ένα –ανεπίσημο- ρεκόρ γύρου στη συγκεκριμένη πίστα, με μονοθέσιο της F1 (1:48.8 που το έκανε το 2011). Το νέο αυτό ρεκόρ, έρχεται να προστεθεί στα αντίστοιχα του αυτοκινήτου που έχει σημειώσει στο Hungaroring (πάλι με τον Button πίσω από το τιμόνι), στο Nurburgring, στο Spa-Francochamps, στο Silverstone, στο Estoril και στο Magny-Cour. Το ρεκόρ στο Bathurst ήταν το πρώτο του Honda Civic Type R εκτός Ευρώπης και προφανώς θα ακολουθήσουν κι άλλα.