Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ σημείωσε η παραγωγή των BMW στις ΗΠΑ

Ελλάδα 5:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ σημείωσε η παραγωγή των BMW στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Ρεκόρ σημείωσε η παραγωγή των BMW στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Το εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατέρριψε το παλαιότερο ρεκόρ που είχε καταγράψει το 2016.

Advertisement
Advertisement

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW στον κόσμο, στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ παραγωγής καθώς παρέδωσε πέρυσι 411.620 οχήματα εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης των καταναλωτών για SUV και crossover.

Το εργοστάσιο, το οποίο συναρμολογεί πέντε μοντέλα της σειράς X, παρήγαγε 15% περισσότερα οχήματα το 2019 από ό, τι το προηγούμενο έτος. Ο όγκος παραγωγής υπερέβη το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2016 κατά 449 οχήματα. Να υπενθυμίσουμε πως η ετήσια παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου ανέρχεται σε 450.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Από το 2017, το εργοστάσιο του Spartanburg ξεκίνησε πέντε νέα ή επανασχεδιασμένα μοντέλα BMW X, τέσσερα μοντέλα Motorsport X και δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα. Οι πωλήσεις πολυτελών crossover και SUV στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 6,6% σε 1,38 εκατ. μονάδες πέρυσι από 1,30 εκατ. που ανήλθαν το 2018. H BMW X5 ήταν ο ηγέτης όγκου στο Spartanburg το περασμένο έτος, αντιπροσωπεύοντας 161.096 μονάδες που παράχθηκαν ενώ η X3 ήρθε δεύτερη με 115.088 μονάδες.

Το X7, το μεγαλύτερο SUV της BMW μέχρι σήμερα, έφτασε στα καταστήματα των ΗΠΑ πέρυσι. Το μοντέλο αυτό αφορούσε σε 52.619 μονάδες παραγωγής στο Spartanburg το περασμένο έτος. «Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν μεταξύ των πιο απαιτητικών στην ιστορία του εργοστασίου του Spartanburg», δήλωσε ο Knudt Flor, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW Manufacturing. «Το χαρτοφυλάκιο μοντέλων του εργοστασίου μας είναι φρέσκο ​​και δημοφιλές σε όλο τον κόσμο».

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κλιμάκωσης των εμπορικών διαφορών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης και της Κίνας και με την απειλή επιπλέον δασμών στις εξαγωγές αυτοκινήτων η BMW αναθεώρησε την παραγωγή των οχημάτων της. Περίπου το 70% του όγκου παραγωγής της μονάδας παραγωγής Spartanburg της BMW εξάγεται σε περίπου 125 αγορές παγκοσμίως, με την Κίνα να είναι η μεγαλύτερη αγορά εξαγωγής για το εργοστάσιο. Σχεδόν το ένα τρίτο αυτού του όγκου εξαγωγών κατευθύνθηκε προς την Κίνα το 2018.

Advertisement

Η BMW σταμάτησε να εξάγει την X3 από τις ΗΠΑ προς την Κίνα το 2018, προσθέτοντας την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου στα εργοστάσια στο Rosslyn της Νότιας Αφρικής και στο Shenyang της Κίνας.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Online οι μεταβιβάσεις ΙΧ, «Big Brother» σε point system, εξεταστές και Ταξί!

Χαμηλό 20ετίας για τις πωλήσεις diesel αυτοκινήτων στην Ιταλία

Ποιο αυτοκίνητο ξεφτίλισε τους ληστές του;

Advertisement