Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων καταγράφει η Volvo

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ πωλήσεων καταγράφει η Volvo

ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων καταγράφει η Volvo

ΝΕΑ

Κλείνοντας την περσινή χρονιά με ένα πολύ δυνατό τρίμηνο η Volvo ανακοίνωσε πως το 2018 σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Η πλήρης ανανέωση της γκάμας σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων φαίνεται πως αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο για την Volvo που είδε το 2018 να κλείνει σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρίας την περασμένη χρονιά έφθασαν τις 642.253 μονάδες παγκοσμίως κάτι που μεταφράζεται σε έσοδα της τάξης των 1,54 εκατομμύριων ευρώ και σε μια αύξηση 0,9% σε σχέση με το παρελθόν.

Ωστόσο αυτή η επιτυχία δεν μειώνει την πίεση της εταιρίας καθώς το περιθώριο κέρδους της μειώθηκε από το 6,7% το 2017 σε 5,6% το 2018 κάτι που σημαίνει πως η αύξηση των εσόδων δεν μεταφράζονται ανάλογα και σε αύξηση του καθαρού κέρδους. Έτσι η Volvo θα χρειαστεί να πολεμήσει για την επίτευξη ενός ακόμα στόχου που είναι η αύξηση του ποσοστού κέρδους στο 8% χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει τον αριθμό πωλήσεων. Σύμφωνα με στελέχη της Volvo η μείωση του ποσοστού κέρδους οφείλεται εν μέρει στην πίεση που ασκεί στις εμπορικές συναλλαγές η διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η σχετική μείωση στη ζήτηση σε Ευρώπη και Κίνα η οποία κάνει αναγκαία την υιοθέτηση μιας πιο ελκυστικής για το κοινό τιμολογιακής πολιτικής. Σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους της εταιρίας η λύση για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου σε ότι αφορά το ποσοστό κέρδους μπορεί να έρθει με την βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής και τον εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων.

Πάντως το κλίμα εντός της Volvo παραμένει εξαιρετικά αισιόδοξο καθώς το 2019 αναμένεται πως η εταιρία θα σημειώσει για έκτη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ πωλήσεων ξεπερνώντας τις 700.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement