Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mercedes-Benz

Ελλάδα 8:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Ο περασμένος Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος στην ιστορία της Mercedes-Benz καθώς για πρώτη φορά οι παγκόσμιες μηνιαίες πωλήσεις της εταιρίας ξεπέρασαν τις 200.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Η καλύτερη αποτύπωση της ενίσχυσης της γκάμας της Mercedes-Benz με νέα μοντέλα και εκδόσεις ήρθε μέσα από την εικόνα των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρίας τον περασμένο Νοέμβριο. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις κατέγραψαν νούμερο ρεκόρ στην ιστορία της εταιρίας με 209.058 μονάδες ενώ παράλληλα το ποσοστό πωλήσεων για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου σημείωσαν αύξηση 1,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική επίδοση η οποία κατά βάση οφείλεται στην ανοδική πορεία των πωλήσεων σε τρεις από τις μεγαλύτερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Mercedes-Benz: αυτές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Εκεί λοιπόν φαίνεται πως η αύξηση έχει βασιστεί κυρίως στα νέα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας αλλά και τα SUV όπως οι A-Class Saloon, η B-Class, η GLC και η GLE.

Advertisement
Advertisement

Από τον συνολικό αριθμό πωλήσεων 82.123 αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Ευρώπη σημειώνοντας αύξηση 0,1% ενώ αντίστοιχα στην Ασία ο αριθμός έφθασε τις 83.652 μονάδες σημειώνοντας ρεκόρ με την αύξηση να φθάνει το 11%. Τέλος στις ΗΠΑ οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 8,7% με τον συνολικό αριθμό οχημάτων να φθάνει τις 33.721 μονάδες. Επιπλέον στο αντίστοιχο διάστημα των 11 μηνών του 2019 η Mecedes-Benz διατήρησε την πρωτιά στην κατηγορία των premium μοντέλων στις περισσότερες παγκόσμιες αγορές μεταξύ των οποίων αυτές της Γερμανίας, τη Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Πολωνίας, της Δανίας, της Πορτογαλίας, της Ν. Κορέας, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, του Καναδά κ.α.