Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ και από την Bentley Bentayga στο Pikes Peak

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεκόρ και από την Bentley Bentayga στο Pikes Peak

ΝΕΑ

Ρεκόρ και από την Bentley Bentayga στο Pikes Peak

ΝΕΑ

Διπλή νίκη για το VW Group στο φετινό Pikes Peak, αφού μετά το ρεκόρ διαδρομής του VW I.D. R Pikes Peak, και η Bentley Bentayga κατέρριψε το ρεκόρ για τα SUV παραγωγής στη φετινή ανάβαση. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

H Bentley Bentayga που συμμετείχε στο φετινό Pike Peak δεν διαφοροποιούνταν σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής, εκτός μόνο από την απουσία πίσω καθισμάτων, την ύπαρξη αγωνιστικών εμπρόσθιων θέσεων, της σπορ εξάτμισης από την Akrapovic, αλλά και τα απαραίτητα για την ασφάλεια του οδηγού της (roll cage, σύστημα πυρόσβεσης).

Ο κινητήρας της ήταν ο 6λιτρος W12 biturbo της Bentayga παραγωγής με ισχύ 600 ίππων, ο οποίος στέλνει τη δύναμή του και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων της ZF.

Στα χέρια λοιπόν του Νεοζηλανδού Rhys Millen, το SUV της Bentley κατάφερε να ολοκληρώσει την θρυλική ανάβαση σε 10 λεπτά και 49.9 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για SUV μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι μέχρι την επίδοση της Bentayga, το ρεκόρ στο Pikes Peak στα SUV το κατείχε ο Paul Dallenbach ο οποίος το 2014 με ένα Range Rover Sport είχε σημειώσει χρόνο 12 λεπτών και 35.6 δευτερολέπτων.

Bentley Pikes Peak Bentayga, June 2018 Photo: James Lipman / jameslipman.com