Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ οικονομίας για το νέο 308

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ οικονομίας για το νέο 308

ΝΕΑ

Ρεκόρ οικονομίας για το νέο 308

ΝΕΑ

Διακρίσεων συνέχεια για το νέο Peugeot 308, που αυτή τη φορά έθεσε νέο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το γαλλικό μοντέλο που πρόσφατα αναδείχθηκε ως αυτοκίνητο της χρονιάς στην Ευρώπη (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη, κατεβάζοντας πολύ χαμηλά την κατανάλωση! Πόσο;

Στα 2.85 lt / 100 km, καθώς κάλυψε 1.810 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ! Η επίδοση αυτή επιτεύχθηκε στην πίστα της Αλμερία στην Ισπανία, υπό τον έλεγχο του γαλλικού οργανισμού UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle).

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot 308 ήταν εν κινήσει επί 32 ώρες (με διάφορους οδηγούς να εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι), καταναλώνοντας συνολικά 51,4 λίτρα. Το ρεκόρ που έθεσε το γαλλικό μοντέλο, αφορούσε τόσο τη χαμηλότερη κατανάλωση, όσο και την κάλυψη της μεγαλύτερης δυνατής απόστασης με ένα ρεζερβουάρ.

Το ρεκόρ αυτό οφείλεται στο χαμηλού βάρους, προηγμένο πλαίσιο του 308 (πλατφόρμα EMP2), την αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου και το νέο υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα της οικογένειας «PureTech» ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο. Ο συγκεκριμένος 3κυλινδρος κινητήρας των 1.2 lt, είναι άμεσου ψεκασμού, υψηλής πίεσης 200bar και με νέας γενιάς στροβυλοσυμπιεστή (Turbo) που περιστρέφεται με 240.000 rpm.

 

Advertisement