Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ για το VW ID R στο Goodwood (+vid)

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ για το VW ID R στο Goodwood (+vid)

ΝΕΑ

Ρεκόρ για το VW ID R στο Goodwood (+vid)

ΝΕΑ

Η Volkswagen έχει σπάσει το ρεκόρ στο Goodwood Festival of Speed με το αγωνιστικό ID.R. Ο ταχύτερος χρόνος που καταγράφηκε ποτέ ήταν το 41,6 sec του Nick Heidfeld με μονοθέσιο McLaren-Mercedes MP4/ 13 της F1. Το ID.R όμως έγραψε έναν εκπληκτικό χρόνο, 39,9 sec…

Advertisement
Advertisement

 

Πίσω από το τιμόνι του πρωτοποριακού ID.R ήταν ο Romain Dumas (οδήγησε το αυτοκίνητο στο Goodwood Festival Speed και στο Nurburgring) γράφοντας ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα, 6:05.336. Η Volkswagen τροποποίησε διεξοδικά το ID.R προετοιμάζοντάς το για το φετινό Goodwood Festival Speed. Το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με μικρότερη μπαταρία απ όταν χρησιμοποιήθηκε στο Pikes Peak International Hill Climb αλλά και στο Nurburgring, κάτι που σημαίνει ότι ζυγίζει πλέον λιγότερο από 1.000 kg συμπεριλαμβανομένου του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι (ανεπίσημα) έσπασε το ρεκόρ του Heidfeld νωρίτερα το Σαββατοκύριακο (41,1 sec) κατά τη διάρκεια των προκριματικών. “Στο νέο ρεκόρ όλων των εποχών στο Goodwood Festival Speed, το ID.R απέδειξε γι άλλη μια φορά ότι ο ηλεκτρικός κινητήρας της Volkswagen μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους πιο ισχυρούς συμβατικούς κινητήρες”, δήλωσε ο διευθυντής της Volkswagen Motorsport, Sven Smeets. “Ο Romain Dumas εκμεταλλεύτηκε ολοκληρωτικά την ισχύ του ID.R σε αυτή τη σύντομη αλλά δύσκολη διαδρομή. Μετά τη νίκη στο Pikes Peak και το ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα στο Nürburgring-Nordschleife, έχει επιτύχει πλέον ένα ακόμα ορόσημο που εξυψώνει ουσιαστικά την ηλεκτροκίνηση. Ήταν μια συντονισμένη ενέργεια από ολόκληρη την ομάδα μας, η οποία είχε πολύ λίγο χρόνο προκειμένου να προετοιμάσει μια ελαφρύτερη έκδοση του ID.R που θα πήγαινε στο Goodwood”.

H VW δεν τελείωσε όμως ακόμη με το ID.R. Αργότερα φέτος, θα αγωνιστεί στο Tianmen Shan Big Gate Road στην Κίνα, μια δύσκολη ειδική  διαδρομή με 99 στροφές παρακαλώ και τεράστιους βράχους δεξιά και αριστερά που ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους.