Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ για το Renault Megane RS Trophy-R στο Spa (+video)

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ για το Renault Megane RS Trophy-R στο Spa (+video)

ΝΕΑ

Ρεκόρ για το Renault Megane RS Trophy-R στο Spa (+video)

ΝΕΑ

Ο τίτλος του ταχύτερου μπροσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής στην πίστα του Spa πέρασε στα χέρια της Renault  και του Megane RS Trophy-R που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2:48:338 ξεπερνώντας κατά 5’’ το προηγούμενο ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και λίγο μετά την πρεμιέρα του στο κοινό το Renault Megane RS Trophy-R ξεκίνησε για τα καλά την συλλογή τίτλων, συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση των προκατόχων του. Έτσι λοιπόν η πλέον σκληροπυρηνική έκδοση της νέας γενιάς του Megane RS είναι πλέον το ταχύτερο μπροσθιοκίνητο παραγωγής που έχει γυρίσει στην απαιτητική πίστα του Spa.

Το νέο ρεκόρ είναι η λογική συνέχεια της παράστασης που ξεκίνησε πριν λίγo διάστημα με το Trophy-R να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και στο Nurburgring κερδίζοντας μια διάκριση που πλέον θεωρείται τίτλος τιμής και αποτελεί στόχο κάθε νέου hot-hatch.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια στο Spa μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Renault Sport στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ στο τιμόνι του Megane RS Trophy-R βρισκόταν για ακόμα μια φορά ο επίσημος οδηγός της Renault, Laurent Hurgon ο οποίος είναι υπεύθυνος και για πολλά από τα ρεκόρ των προηγούμενων γενιών του μοντέλου. Ο χρόνος που σημειώθηκε ήταν 2:48:338, γεγονός που σημαίνει πως το Megane νίκησε κατά 5’’ το ρεκόρ που είχε έως τώρα το Civic Type-R.

Advertisement

Θυμίζουμε πως το Trophy-R είναι η πλέον σκληροπυρηνική έκδοση του Megane RS και εξελίχθηκε με βάση μια αγωνιστική λογική. Χρησιμοποιεί τον κινητήρα των 1.8 λίτρων με τους 300 ίππους της έκδοσης Trophy όμως είναι ελαφρύτερο κατά 130 κιλά ενώ μεταξύ άλλων έχει απαλλαχθεί από την τετραδιεύθυνση και έχει ειδικά σχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2019 όμως θα παραχθούν μόνο 500 αντίτυπα με την τιμή του να υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται στα 55.000 ευρώ στη Γαλλία.

Advertisement