Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ ανόδου για Porsche και Audi στη Γερμανία

Ελλάδα 12:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεκόρ ανόδου για Porsche και Audi στη Γερμανία

ΝΕΑ

Ρεκόρ ανόδου για Porsche και Audi στη Γερμανία

ΝΕΑ

Τριψήφιο ποσοστό ανόδου σημείωσαν οι πωλήσεις των δύο γερμανικών εταιρειών τον Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

Άνοδο 13% κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη Γερμανία με τους εταιρικούς στόλους αλλά και την πετρελαιοκίνηση να ωθούν την αγορά.

Σύμφωνα με την επίσημη αρχή ΚΒΑ της Γερμανίας καταγράφηκαν 284.593 πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων με τις μάρκες Porsche, Audi, Tesla, Alfa Romeo και Renault να καταγράφουν εξαιρετική πορεία.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις Οκτωβρίου στη Γερμανία ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα καθώς τον αντίστοιχο μήνα του 2018 οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση εξαιτίας της εφαρμογής του WLTP.

«Μετά την πλήρη εφαρμογή του WLTP που σχετίζονται με το προηγούμενο έτος, η πλήρης διαθεσιμότητα των μοντέλων στην αγορά σήμερα έχει μια θετική επίδραση» επισήμανε στέλεχος της Ένωσης των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA.

Οι πωλήσεις εταιρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 16% τον περασμένο μήνα, ενώ οι πωλήσεις σε ιδιώτες πελάτες αυξήθηκαν κατά 6,8%.

Advertisement

Ωστόσο οι πωλήσεις αυτοκινήτων diesel αυξήθηκαν κατά 9,6% καταλαμβάνοντας το 30,9% της αγοράς σταματώντας και την πτωτική τάση που καταγράφουν τα οχήματα diesel από το 2000!

Να υπενθυμίσουμε πως οι πωλήσεις diesel έχουν πληγεί από τις ανησυχίες των καταναλωτών καθώς ολοένα και περισσότερες πόλεις σχεδιάζουν να απαγορεύσουν την κίνηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στα κέντρα των πόλεων.

Advertisement

Αντίστοιχα οι πωλήσεις αυτοκινήτων βενζίνης αυξήθηκαν 4,5% τον Οκτώβριο καταλαμβάνοντας το 57,7% της αγοράς.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση 47% καταλαμβάνοντας το 1,7% με οδηγό το Tesla Model3.

Επίσης οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων κατέγραψαν άνοδο 139% καθώς διατέθηκαν 26.382 μονάδες εκ των οποίων περίπου 7.000 μονάδες αφορούσαν σε plug-in μοντέλα, καταλαμβάνοντας το 9,3% της αγοράς.

Advertisement

Ρεκόρ πωλήσεων για Porsche και Audi

Οι πωλήσεις της Porsche και της Audi μπορεί να χτυπήθηκαν σκληρά από την εφαρμογή του WLTP πέρυσι ωστόσο φέτος τον Οκτώβριο οι πωλήσεις τους σημείωσαν άνοδο 498% και 118% αντίστοιχα.

Το Model3 της Tesla σημείωσε βοήθησε τη μάρκα να καταγράψει άνοδο 372% και να διαθέσει 293 μονάδες.

Η Alfa Romeo είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 71% και της Renault κατά 57%.

Η VW παρέμεινε ηγέτης στην αγορά, σημειώνοντας άνοδο 39% και καταλαμβάνοντας το 20% της αγοράς.

Η Mercedes-Benz κατέγραψε άνοδο 5,9% και η BMW κατά 3,4%. Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό της Ford.

Η VDIK προβλέπει ότι οι γερμανικές ετήσιες πωλήσεις θα φθάσουν τις 3,5 εκατομμύρια μονάδες φέτος ενώ στο δεκάμηνο ήδη έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατ. καταγράφοντας άνοδο 3,4%.