Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Red Bull X-Fighters: Τρεις κυνηγούν το χατ-τρικ!

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull X-Fighters: Τρεις κυνηγούν το χατ-τρικ!

ΝΕΑ

Red Bull X-Fighters: Τρεις κυνηγούν το χατ-τρικ!

ΝΕΑ

Ο Αυστραλός Clinton Moore κέρδισε τους δύο πρώτους αγώνες του Red Bull X-Fighters για το 2015, αλλά ο Γάλλος Thomas Pagès είναι ο απόλυτος νικητής στη Μαδρίτη τα τελευταία δύο χρόνια. Ποιος θα επικρατήσει στη θρυλική αρένα ταυρομαχιών Λας Βέντας;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (@PanosSeitanidis)

Μετά την επική μάχη της Αθήνας στις 12 Ιουνίου (διαβάστε εδώ τι έγινε στα… Μάρμαρα αλλά και πως εμείς βιώσαμε το εκπληκτικό αυτό υπερθέαμα, πατώντας εδώ), το κορυφαίο πρωτάθλημα freestyle motocross επιστρέφει!

Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Clinton Moore θα προσπαθήσει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του, φτάνοντας τις τρεις συνεχόμενες νίκες. Στον αντίποδα, ο Thomas Pagès, ο οποίος κερδίζει στη Μαδρίτη τα τελευταία δύο χρόνια, καραδοκεί (όντας δεύτερος στη βαθμολογία) και κυνηγά τη νίκη, καθώς το μεγαλύτερο πρωτάθλημα FMX κινείται στα μισά της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Pages-Madrid14-act-b640

Δύο νίκες στην… «έδρα» του Red Bull X-Fighters, την ισπανική πρωτεύουσα, έχει και ο τοπικός ήρωας Dany Torres (2009, 2011). Θα ήθελε όσο τίποτα να ζήσει ξανά ανάλογες στιγμές μπροστά στους συμπατριώτες του.

Μέχρι σήμερα, μόνος ένας αναβάτης έχει καταφέρει να κερδίσει τρεις φορές στη Μαδρίτη κι αυτός δεν είναι άλλος από τον δαιμόνιο Travis Pastrana. Παράλληλα, πάλι μόνο ένας έχει καταφέρει να πάρει τρεις σερί νίκες σε αγώνα του World Tour κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ελβετό Mat Rebeaud.

Advertisement

LasVentas2014-panoramic640

Η μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών της Ισπανίας βρίσκεται κάθε χρόνο ανάμεσα στα highlights του FMX, από τότε που το πρώτο Red Bull X-Fighters πραγματοποιήθηκε εκεί το 2002. Οι ενθουσιώδεις Ισπανοί fan του πρωταθλήματος το περιμένουν πως και πως για να γεμίσουν τις 23.000 θέσεις της αρένας ταυρομαχιών Λας Βέντας της Μαδρίτης, η οποία, αυτή τη χρονιά, επανασχεδιάστηκε ως πίστα για περισσότερα άλματα από ποτέ. Οι κορυφαίοι αναβάτες θα ξεπεράσουν τα όριά τους με Alley-Oop flairs, Double Backflips, Body Varials και το απίστευτο Bike Flip που έκανε το ντεμπούτο του στη Μαδρίτη το 2014, όταν ο Pagès το εκτέλεσε για πρώτη φορά και εξασφάλισε έτσι τη νίκη του.

Advertisement

Αντανακλώντας το απίστευτα ανταγωνιστικό επίπεδο των αναβατών, στον αγώνα θα βρεθούν συνολικά οκτώ αναβάτες που έχουν ανέβει στο βάθρο του Red Bull X-Fighters. Μαζί με τον Moore, τον Pagès και τον Torres, ο πρωταθλητής του World Tour Josh Sheehan, o πρωταθλητής του 2012 Levi Sherwood, ο Rob Adelberg, ο Adam Jones και ο Taka Higashino θα δώσουν μάχη για μια θέση στο βάθρο.

LasVentas2014-bullfight640tall

Αναλυτικά η έως τώρα βαθμολογία:
1. Clinton Moore (Αυστραλία) 100 βαθμοί
2. Tom Pagès (Γαλλία) 80
3. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία) 80
4. Rob Adelberg (Αυστραλία) 65
5. Dany Torres (Ισπανία) 55
6. David Rinaldo (Γαλλία) 55
7. Rémi Bizouard (Γαλλία) 55
8. Josh Sheehan (Αυστραλία) 45
9. Adam Jones (ΗΠΑ) 35
10. Javier Villegas (Χιλή) 30

Advertisement