Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Red Bull X-Fighters: Τους άφησε… μάρμαρο ο Moore

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull X-Fighters: Τους άφησε… μάρμαρο ο Moore

ΝΕΑ

Red Bull X-Fighters: Τους άφησε… μάρμαρο ο Moore

ΝΕΑ

Την καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούσαν τη νίκη του στην πρεμιέρα του Μεξικού τυχερή, έδωσε επί ελληνικού εδάφους (ή να πούμε καλύτερα στον ελληνικό εναέριο χώρο;) ο Clinton Moore.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Στο μοναδικό σκηνικό που στήθηκε στα λατομεία μαρμάρου Διονύσου, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έδωσε μία εντυπωσιακή παράσταση, ξεσηκώνοντας τις 10 και πλέον χιλιάδες κόσμου που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες.

Ο δεύτερος γύρος της σεζόν για τον κορυφαίο θεσμό του FMX παγκοσμίως, περιελάμβανε ανατροπές, συγκινήσεις, δράμα και θέαμα. Πολύ θέαμα. Οι εκπλήξεις είχαν ξεκινήσει από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής, όπου ο Thomas Pages όχι μόνο δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μία θέση στην πρώτη επτάδα που παίρνει την απ’ ευθείας πρόκριση στα προημιτελικά αλλά είχε περιοριστεί στην προ-τελευταία θέση!

Advertisement
Advertisement

X-Fighters-Athens-pages-a640

Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο Γάλλος ανέκαμψε. Προκρίθηκε παρά το πάθος των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο και μετά, στα προημιτελικά, χρειάστηκε να κάνει την υπέρβαση αφού βρήκε απέναντί του τον παγκόσμιο πρωταθλητή Josh Sheehan. Ο Pages κατατρόπωσε τον Αυστραλό και πέρασε στα ημιτελικά όπου έκαμψε το εμπόδιο του David Rinaldo που με τη σειρά του, έκανε τον καλύτερό αγώνα της καριέρας του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Moore επιβλήθηκε του ανταγωνιστικού Levi Sherwood και στη συνέχεια του Rob Adelberg, εξασφαλίζοντας κι αυτός μία θέση στον τελικό. Όχι τυχαία, αυτοί οι δύο αναβάτες είχαν μέχρι εκείνη την ώρα κερδίσει και στη… δημοτικότητα αφού ξεσήκωναν το κοινό σε κάθε τους παράτολμο εναέριο τρικ.

Advertisement

X-Fighters-Athens-podium640

Στον τελικό, ο Pages είχε μία πτώση που σε αντίθεση εκείνη που είχε προηγηθεί, του στοίχησε ακριβά. Ο Moore είχε αλάνθαστο πρόγραμμα στην επική, τριών επιπέδων αγωνιστική διαδρομή. Έτσι πήρε τη νίκη, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα!

Advertisement

Επόμενος γύρος του Red Bull X-Fighters World Tour, η Μαδρίτη, στις 10 Ιουλίου.

X-Fighters-Athens-ambiance640

Δείτε ξανά την επική μάχη της Αθήνας, πατώντας εδώ.

Advertisement