Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Red Bull X-Fighters: Ο Pagès σάρωσε ξανά στη Μαδρίτη

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull X-Fighters: Ο Pagès σάρωσε ξανά στη Μαδρίτη

ΝΕΑ

Red Bull X-Fighters: Ο Pagès σάρωσε ξανά στη Μαδρίτη

ΝΕΑ

Ο Tom Pagès χάραξε το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Red Bull X-Fighters Μαδρίτης. Μέσα στην κατάμεστη αρένα Las Ventas, ο ιπτάμενος Γάλλος αψήφησε τις πιθανότητες και κατάφερε το ακατόρθωτο, ως ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει τον ίδιο αγώνα επί τρεις συνεχόμενες χρονιές!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Σε ακόμα έναν sold-out αγώνα με 23.000 εκστασιασμένους θεατές, ο Pagès πήρε την πέμπτη νίκη της καριέρας του, επικρατώντας σε έναν αξέχαστο τελικό του Νεοζηλανδού Levi Sherwood. Ο Clinton Moore τερμάτισε τρίτος όμως εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη μπροστά από τον Pagès, μετά και την ολοκλήρωση του τρίτου εκ των πέντε αγώνων του διασημότερου πρωταθλήματος FMX.

Ο Pagès στέφθηκε νικητής μιας εκπληκτικής FMX βραδιάς με ένα μαγικό run, εμπλουτισμένο με trick που αψηφούν τη βαρύτητα, σε ύψος 15 μέτρων και μήκος 30! Ο Γάλλος, που είναι και πρωταθλητής του World Tour 2013, έστειλε το ενθουσιώδες κοινό της Μαδρίτης στον έβδομο ουρανό με ένα σπάνιο run που περιλάμβανε τα πιο δύσκολα άλματα που μπορεί να κάνει άνθρωπος: το Volt, το Special Flip και τα «δικά» του Alley-oop Flair και Bike Flip.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν ένα τρελό βράδυ και νιώθω πολύ καλά», είπε ο Pagès. «Ήμουν πολύ αγχωμένος στην προσπάθειά μου να πετύχω την τρίτη συνεχόμενη νίκη μου. Αυτό το μέρος είναι το παν για μένα. Μ’ αρέσει να κερδίζω εδώ και θα επιστρέψω του χρόνου με νέα trick».

X-Fighters-Madrid15-pages-b640

Ο Sherwood έδωσε μια πολύ καλή μάχη στον τελικό, προσπαθώντας να πάρει τη δεύτερη νίκη του στη Μαδρίτη και ένατη της καριέρας του. Είναι ο πρώτος αναβάτης που καταφέρνει να νικήσει τον Moore αυτή τη σεζόν, στο συναρπαστικό ημιτελικό, αλλά δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Pagès παρά την εξαιρετική του εμφάνιση και το εντυπωσιακό Transfer Flip Superman που εκτέλεσε.

Advertisement

Ο τοπικός ήρωας Danny Torres επέκτεινε το ρεκόρ του στις 22 συνεχόμενες συμμετοχές στο πρωτάθλημα Red Bull X-Fighters, αλλά ο δύο φορές νικητής της Μαδρίτης αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, θύμα της τεράστιας βελτίωσης του επιπέδου του αθλήματος. Η τέταρτη στάση του Red Bull X-Fighters World Tour θα γίνει στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν το μεγάλο φινάλε που θα διοργανωθεί στις 30 Οκτωβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αποτελέσματα Μαδρίτης:
1. Tom Pagès (Γαλλία)
2. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία)
3. Clinton Moore (Αυστραλία)
4. David Rinaldo (Γαλλία)
5. Josh Sheehan (Αυστραλία)
6. Adam Jones (ΗΠΑ)
7. Taka Higashino (Ιαπωνία)
8. Rob Adelberg (Αυστραλία)
9. Maikel Melero (Ισπανία)
10. Javier Villegas (Χιλή)
11, Dany Torres (Ισπανία)
12. Rémi Bizouard (Γαλλία)

Advertisement

X-Fighters-Madrid15-ambiance640tall